tiistai 29. syyskuuta 2020

Puolukka-valkosuklaapalat

Nämä Puolukka-valkosuklaapalat ovat ihana syksyinen pikkuherkku kahvipöytään. Se sisältää nimensä mukaan kirpeitä puolukoita ja makeaa valkosuklaata. Ohje on helppo ja piiras on ihanan tahmeaa. Alkuperäisen ohjeen bongasin Soppa365- sivustolta.

 Kotiväki nyrpisteli nenäänsä puolukoille, kun kerroin mitä viikonlopun päiväkahvilla olisi tajolla, mutta kun he sitten maistoivat Puolukka-valkosuklaapaloja niin herkut katosivatkin saman tien parempiin suihin. Tämä ohje on kokeilemisen arvoinen!





 

PUOLUKKA-VALKOSUKLAAPALAT

 

POHJA
100 g voita
2 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl leivinjauhetta
100 g valkosuklaata
3 dl puolukoita
KORISTEEKSI
50 g valkosuklaata
 
 
Sulata voi. Vatkaa kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää leivinjauhe vehnäjauhoihin ja sekoita kananmuna-sokerivaahtoon hyvin sekoittaen. Lisää joukkoon vielä rasva, sekoita, älä vatkaa. Sulata valkosuklaa vähitellen mikrossa ja lisää se ohuena nauhana taikinaan. Kaada taikina 20x30 cm leivinpaperoituun vuokaan. Ripottele pinnalle puolukat. Paista pohjaa 175 asteissa uunissa noin 20-25 minuuttia. Pohja saa jäädä hieman tahmeaksi.
 
Sulata valosuklaa vähitellen mikrossa. Kuorruta lusikkaa apuna käyttäen valkosuklaasula raidoiksi piiraan päälle. Leikkaa piiras paloiksi ja herkuttele.
 
  

 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti