torstai 30. heinäkuuta 2020

Valkosuklaa-mustikkajuustokakku

Tänään 30.7. vietetään Juustokakkupäivää ja sen kuuniaksi jaan tämän herkullisen ohjeen. Tämä  amerikkalainen juustokakku eli paistettu Valkosuklaa-mustikkajuustokakku on ehkä parhain juustokakku mitä olen koskaan tehnyt. Ensimmäisen kerran tein sitä reilu viikko sitten veljen perheelle ja toisen kerran nyt hyville ystäville. 




Kakku on ihanan täyteläinen ja pehmeä muttei yhtään liian raskas vaikka aineet "täyttä tavaraakin" ovat. Pohja tehdään diggestivekekseistä ja rasvasta. Täytteessä on maustamattoman tuorejuuston lisäksi ranskankermaa, kermaa, valkosuklaata, kananmunia, perunajauhoja ja vaniljasokeria. Eli kaikkia niitä aineita joita muutenkin paistettuun juustokakkuun tarvitaan. Tämä ohje syntyi parin lempi juustokakun yhdistämisestä ja onnistuikin omasta mielestäni todella hyvin. Koristeeksi ripottelin vielä mustikoita ja sitten kakku uuniin miedolle lämmölle. Parhaimmillaan kakku on jääkaappikylmänä seuraavana päivänä.










VALKOSUKLAA-MUSTIKKAJUUSTOKAKKU
8-10 palaa

POHJA
200 g diggestivekeksejä
100 g voita
TÄYTE
400 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1/2 dl perunajauhoja
1 dl kermaa
2 kananmunaa
150 g valkosuklaata
PINNALLE
1 1/2 dll mustikoita



Ota täytteen ainekset hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Murskaa keksit ja lisää ne sulatettuun voihin. Painele keksiseos 22 cm irtopohjavuoan pohjalle, jonka olet voidellut vuokaspraylla.

Notkista tuorejuusto.  Lisää joukkoon ranskankerma, sokeri, vaniljasokeri ja perunajauho hyvin sekoittaen. Vatkaa munat yksitellen täytteen joukkoon. Lisää kerma. Sulata valkosuklaa mikrossa ja kaada huoneenlämpöinen suklaa täytteen joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada täyte kakkuvuokaan ja ripottele pinnalle mustikat. Paista kakkua 175 asteissa uunissa noin 55-70 minuuttia kunnes kakun keskususta on vielä höllyvää mutta reunat ovat jo kiinteät. 

VINKKIT! Jos pinta alkaa tummumaan peitä kakku  foliolla. Keksipohjassa on paljon rasvaa, voit laittaa vuoan pohjalle leivinpaperin niin vuoasta valuva rasva ei tahri uunia. Anna kakun jäähtyä uunissa, uunin sammuttamisen jälkeen, sillä saatat ehkäistä ettei kakun pinta halkea.

Anna kakun jäähtyä hyvin ensin huoneenlämpöiseksi ennen jääkaappiin laittoa. Anna kakun tekeytyä mielellään yön yli ja tarjoile kakku jääkaappikylmänä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti