maanantai 30. syyskuuta 2019

Banaani-kinuski juustokakku

Kinuski ja banaani on lyömätön yhdistelmä, jos haluat ihanan makean herkun. Usein teen niistä Banoffea mutta tällä kertaa päätin kokeilla miltä ne maistuisivat juustokakussa. Ihanan idean nappasin Kanelitytön kakkuparatiisi blogista.






Kakun pohja on diggestivekekseistä, täyte banaaneista ja koristekiilteen kakku saa kinuskista. Kakku on helppo tehdä ja aikaa koko kakun tekoon menee parisen tuntia, jos jäähdytät kakkua välillä pakastimessa. Tämä kakku sai syksyisen koristelun oman pihan Kanukan punaisista lehdistä, karhunvatukoista, ananaskirsikoista ja tuoreista viikunoista. Kakku matkasi viikonlopuna syntymäpäiville 💛






BANAANI-KINUSKI JUUSTOKAKKU
15 annosta

POHJA
200 g Diggestivekeksejä
70 g voita
ripaus suolaa
TÄYTE
4 liivatelehteä
3 rkl vettä
2 pilkullista banaania
1 dl sokeria
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 1/2 dl vispikermaa
KORISTEKIILLE
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 1/2 dll fariinisokeria

Tee pohja. Murskaa keksit ja lisää ne sulatettuun rasvaan, mausta ripauksella suolaa. Sekoita. Painele seos 24 cm irtopohjavuokaan, johona olet laittanut reunakalvon tai voidellut vuoan reunat rasvalla.

Valmista sitten täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Soseuta sauvasekoittimella banaanit ja sokeri. Lisää hyvin puristetut liivatteet kuumaan vesitilkkaan hyvin sekoittaen. Kaada liivateseos banaani-sokeri seokseen ja sekoita hyvin. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon liivate-banaaniseos hyvin sekoittaen. Sekoita lopuksi kermavaahto joukkoon. Kaada täyte kakkupohjan päälle ja tasoita kakku. Kopauta lopuksi vuokaa pari kertaa pöytään jotta täyte leviää joka paikkaan. Laita kakku pakastimeen hyytymään noin tunniksi.

Valmista kiille. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Lisää kerma ja fariinisokeri kattilaan ja kuumenna seos. Purista liivatteista vesi ja sekoita ne hyvin kuumaan kinuskiin. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada kinuski lusikan kautta hyvin hyytyneen kakun pinnalle ja kääntele vuokaa jotta kinuski levittyy tasaisesti kakun pinnalle. Laita kakku hetkeksi pakastimeen (tai jääkaappiin hyytymään yön yli). Koristele kakku haluamallasi tavalla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti