sunnuntai 13. lokakuuta 2019

Marja-aroniapuuro

Marja-aronia pensaat ovat notkuneet marjoista tänä syksynä. Marja on melkoinen C-vitamiinipommi ja se sisältää runsain määrin kivennäisaineita, kuten magnesiumia, folaattia, kaliumia, rautaa, sinkkiä ja jodia. Aroniat ovat loistavia verenpaineen alentajia ja ne hellivät muutenkin niin sydämen kuin aivojen terveyttä. Tästä kaikesta innostuneena meillä onkin tänä syksynä säilötty aronian marjoja mehuiksi (ohje tulee myöhemmin blogiin), hilloiksi ja osa on pakastettu kokonaisena.




Keittelin iltapalaksi rikotuista ohrasuurimoista ja aronioista todella ihanaa puuroa. Samalla ohjeella voit keittää myös mannasuurimoista vispipuuroa. Keitä marjoja ensin vedessä. Lisää sitten suurimot siivilöidyn mehun joukkoon ja hauduttele kypsäksi. Nauti sellaisenaan tai maidon kera.








MARJA-ARONIA OHRAPUURO

1 l vettä
5 dl aronian marjoja
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
2 dl rikottuja ohrasuurimoita

Huuhtele marjat ja keitä niitä vedessä 15 minuuttia kunnes kuoret ovat pehmenneet. Siivilöi mehu ja painele marjoja siivilään jotta saat kaiken mehun talteen. Vispaa ohrasuurimot kiehuvan mehun joukkoon ja keittele noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. 

VINKKI! Jos vaihdat ohrasuurimot mannasuurimoiksi tee kuten edellä. Kun puuro on valmista anna sen jäähtyä hyvin ja vatkaa puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti