sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Pikkujoulujen piparikuppikakut

Jouluun on alle kuukausi joten järjestin pienen jouluisan herkkuhetken perheelle nimipäivieni kunniaksi. Tästä on hyvä aloittaa joulun odottaminen...




Jouluihmisenä nautin suunnattomasti jouluun valmistautumisesta ja jouluherkkujen teosta sekä tietysti niiden syömisestä ♡ Nämä Piparikuppikakut ovat ihanan jouluisia, sillä kuppikakkujen sisältä paljastuu piparitaikinasta pyöritelty pallo. Kuorrutus on pehmeää lumenvalkoista tuorejuustokreemiä. Ohje löytyy myös uusimmasta Kotivinkki lehdestä.










PIPARIKUPPIKAKUT
8 kpl

3 dl vehnäjauhoja
2 dl fariinisokeria
1 tl  vaniljasokeria
1 tl piparkakkumaustetta
100 g voita
2 kananmunaa
1 dl kermaa
TÄYTE
80 g piparitaikinaa
KUORRUTE
50 g pehmeää voita
150 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
KORISTELU
punaisia koristerakeita
pipareita



Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sulata voi ja sekoita se munien ja kerman kanssa toisessa kulhossa. Yhdistä jauhoseos ja voi-munaseos keskenään käännellen tasaiseksi taikinaksi.

Jaa piparitäyte kahdeksaan osaan ja pyöritä palat palloiksi. Nosta paperiset muffinivuoat muffinipellille. Lusikoi puolet taikinasta vuokiin. Laita jokaiseen vuoan pohjalle keskelle piparipallo. Lusikoi loppu taikina vuokiin. Paista kuppikakkuja uunin keskitasolla 175 asteessa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.

Vatkaa pehmeä voi, tuorejuusto, tomu- ja vaniljasokeri notkeaksi kuorrutteeksi. Pursota kuorrutus kuppikakkujen päälle tähtityllalla. Koriste pinta koristerakeilla ja pipareilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti