keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Vappubrunssi & Kylmäsavulohi-perunatortilla

Espanjalainen perunatortilla eli uunimunakas on ruokaisa tarjottava niin brunssipöydässä kuin iltapalallakin. Tähän tortillaan tarvitset keitettyjen perunoiden lisäksi kylmäsavulohta, pinaattia ja kevätsipulia. Alkuperäinen ohje istagramista @saaranlautasella.







Tämän vuoden vappupäivän brunssille tein siis tätä Kylmäsavuolohi-perunatortillaa muiden tarjottavien lisäksi. Tortilla on todella helppo valmistaa ja siitä saa tarjottavaa monelle nälkäiselle suulle. Perunatortillaa on meillä syöty ennenkin, joten se oli jälleen loistava valinta tarjottavaksi.











VAPPUBRUNSSI

*
Kylmäsavulohi-perunatortilla
antipastoleikkeleet
patonki
meloni
appelsiinimehu, mansikkamehu
mustikka-banaanismoothie
*
uunimunkit
mustikkasuklaata
mansikoita, mustikoita
*
kuohuviini, tee, kahvi







KYLMÄSAVULOHi-PERUNATORTILLA
noin 9 isoa palaa


6 keitettyä perunaa
1 tl mustapippuria
50 g babypinaattia 
4 kevätsipulinvartta
8 kanamunaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
1 tl suolaa
150 g kylmäsavulohta siivuina
1 3/4 dl maitoa


Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Leikkaa leivinpaperista sopivan kokoinen pala noin 25x25 cm uunivuoan pohjalle ja reunoille.

Viipaloi keitetyt perunat ja laita ne vuoan pohjalle. Ripottele päälle mustapippurirouhetta. Silppua babypinaatti ja kevätsipuli, levitä ne perunoiden päälle. Laita sitten kylmäsavulohisiivut päälimmäiseksi.

Riko puolet munista kulhoon. Lisää joukkoon tuorejuusto sekä maito. Sekoita hyvin ja lisää loput kanamunista ja sekoita vielä. Mausta suolalla. Kaada munamassa vuokaan ja painele seosta siten että se valuu joka paikkaan. Paista munakasta uunissa noin 25-30 minuuttia alatasolla. Anna tortillan jäähtyä ja leikkaa se palasiksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti