Kun mietit kesän juhliin tarjottavaa, niin tässäpä yksi helppo ja herkullinen herkku kahvipöytään - täyteläisen suklainen hyydykekakku. Kakku on maidoton, munaton, liivatteeton ja gluteeniton...joka sopii siis aika monelle ruokarajotteisellekin. Saat kakusta ihan tavisversionkin, kun vaihdat ainekset tavallisiin maitotuotteisiin.
VEGAANINEN & GLUTEENITON SUKLAAKAKKU
12 annosta
POHJA
150 g gluteenittomia ja maidottomia Digestive-keksejä
75 g maidotonta kasvirasvalevitettä
1/4 dl ruokosokeria
TÄYTE
6 dl kasvipohjaista vispiä (kasvispohjaisen osalta varmista gluteenittomuus)
1/2 dl ruokosokeria
350 g laktoositonta tummaa suklaata
KORISTELU
mansikoita
suklaarouhetta
Vuoraa 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Suojaa reunat reunakalvolla. Murskaa keksit hienoksi monitoimikoneella. Sulata kasvirasvalevite mikrossa ja lisää se keksien ja ruokosokerin joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle.
1/2 dl ruokosokeria
350 g laktoositonta tummaa suklaata
KORISTELU
mansikoita
suklaarouhetta
Vuoraa 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Suojaa reunat reunakalvolla. Murskaa keksit hienoksi monitoimikoneella. Sulata kasvirasvalevite mikrossa ja lisää se keksien ja ruokosokerin joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle.
Vaahdota kylmä vispi kuoheaksi. Sekoita joukkoon ruokosokeri. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Lisää suklaasula vispivaahtoon ja vatkaa tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään.
Irrota kakku vuoasta ja koristele mansikoilla, suklaarouheella ja syreeninkukilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti