tiistai 22. elokuuta 2017

Lakritsi pannacotta Mantelitoscalla

Lakritsipannacotta saa ihastuttavan  makunsa lakritsijauheesta. Tarjoile herkku vadelman ja mantelitoscan kanssa vaikka Rapujuhlien jälkiruokana.






LAKRITSI PANNACOTTA
6 annosta

5 dl kuohukermaa
3/4 dl intiaanisokeria
1 vaniljatanko
1 tl lakritsijauhetta
2 liivatelehteä



Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi. Sekoita pinnoitetussa kattilassa kerma ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet veitsellä kattilaan. Lisää myös halkaistu tanko kattilaan. Kuumenna kerma kiehuvaksi hiljalleen, koko ajan sekoittaen. Lisää lakritsijauhe kuumaan kermaan vähän kerrallaan ja vispilällä voimakkaasti vatkaten.

Ota kermakattila pois liedeltä. Poista kermaseoksesta vaniljatanko. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää liivatteet kuumaan kermaseokseen koko ajan sekoittaen.

Kaada seos kuuteen jälkiruokamaljaan tai pieneen lasiin. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään viideksi tunniksi tai yön ajaksi. Tarjoa mantelitoscan ja vadelman kanssa.








MANTELITOSCA

Sulata 50 g voita,  1/2 dl intiaanisokeria ja 1 rkl hunajaa kattilassa. Lisää 3 rkl mantelijauhoja ja 1 1/2 dl mantelilastuja. Keitä hiljalleen koko ajan sekoittaen kymmenisen minuuttia. Levitä tosca leivinpaperille levyksi ja jäähdytä. Murra siitä paloja ja tarjoa pannacotan kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti