sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Mustikka raakakakku

Tällä raakakakulla hurmasin 😉 työpaikan naiset reilu viikko sitten. Monet pyysivätkin ohjetta ja tässä se nyt vihdoista viimein on..helppo ja herkullinen Mustikka raakakakku. Täytteen maku on ihanan raikas, pohja sopivan napakka ja makea, ja suklaaraidat ovat kiva lisä kakun ulkonäköön.












MUSTIKKA RAAKAKAKKU
noin 10-12 palaa

POHJA
1 dl pekaanipähkinöitä 
1/2 dl manteleita
vajaa desi pehmeitä taateleita (n. 7 kpl)
ripaus merisuolaa
TÄYTE
3 dl cashewpähkinöitä
2 sitruunan mehu
1 vaniljatangon siemenet
noin 1 dl sulaa kookosöljyä
1/2 dl - 1 dl hunajaa
3 dl mustikoita
KORISTEEKSI
1 sitruunan ja limen makuinen raakasuklaapatukka

Laita täytteen cashewpähkinät likoamaan vähintään 4 tunniksi, mieluummin yön yli (noin 12 tuntia). Valmista pohja. Itse murskaan pähkinät ensin nopeasti blenderissä ja lisään sitten joukkoon taatelit (joista olet poistanut kivet), käytän konetta sen verran että pohjan ainekset muuttuvat tasaiseksi massaksi. Ripaus suolaa tasapainottaa taateleiden makeutta. Pohjan koostumus on pehmeä muttei liian tahmainen. Pohjasta saa halutessaan myös rouheisemman käyttämällä enemmän pähkinää. Painele taikina 20 cm vuoan pohjalle ja laita pohja hetkeksi pakkaseen.VINKKI! Jos haluat matalamman kakun tee pohja kaksinkertaisena (vuoka silloin 24 cm) ja täyte ohjeen mukaan. Kuvan kakku on puolitettu alkuperäisestä ohjeesta.

Valuta ja kuivaaa täytteen cashewpähkinät hyvin. Blendaa kaikki täytteen ainekset sileäksi. Kaikista silkkisimmän koostumuksen saa tietysti mahdollisimman tehokkaalla blenderillä, ja täytettä kannattaa blendata ainakin pari minuuttia täydellä teholla. VINKKI! Jos täyte tuntuu turhan jähmeältä, voi säätää kookosöljyn määrää.




Sulata raakasuklaapatukka ja valuttele kakun pälle suklaa raitoja, tai voit raastaa patukan koristeeksi. Laita kakku pakastimeen jähmettymään, kakun koosta riippuen se on valmista tarjoiltavaksi parin tunnin sisällä. Jos säilytät kakkua pakastimessa pidempään, kannattaa kakku ottaa sulamaan vähintään pari tuntia ennen tarjoilua, sillä kakku on parhaimmillaan pehmeänä ei jäisenä.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti