sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Metsän makuja Hirvipadassa

Mies on innokas metsämies, joten hirvenlihaa löytyy lähes aina pakkasesta. Yleensä mies valmistaakin Hirvipadat itse mutta tälläkertaa minä testasin Jotain maukasta-blogista innostuneena metsäistä Hirvipadan ohjetta hieman mukaillen. Pitkä haudutus ja melkein pullollinen punaviiniä sekä suppikset ja puolukat saivat padan maut kohdilleen. Kyytipoikana oli sipulistaperunasosetta, suolakurkkuja ja puolukkahilloa. Myös keitetyt perunat, punajuuret tai muut kirpeät pikkelsit maistuvat Hirvipadan kanssa.








HIRVIPATA
7-10 hengelle

1,2 kg hirvenpaistia tai lapaa
6 dl punaviiniä
4 dl vettä
2 rkl riistafondia
2 rkl soijaa
10 katajanmarjaa
10 mustapippuria
4 laakerinlehteä
n. 1 dl puolukoita
kourallinen kuivattuja suppilovahveroita tai muita metsäsieniä
2 porkkanaa
2 sipulia
4 rkl vehnäjauhoja
n. 1 1/2 dl mustaherukkahyytelöä
pari tl hunajaa
voita

Leikkaa hirvenliha reilunkokoisiksi paloiksi. Pilko porkkanat ja sipulit. Paista voissa lihapaloihin ruskea pinta, sekoita joukkoon vehnäjauho ja laita palat pataan. Kaada päälle punaviini ja lisää pilkotut vihannekset sekä soija, hunaja, katajanmarjat, pippurit, laakerinlehdet, puolukat ja kuivatut sienet. Sieniä ei tarvitse liottaa etukäteen.




Hauduta pataa uunissa vähintään 4-5 tunnin ajan uunissa kannen alla 150 asteessa. Puolituntia ennen ruokailua ota pata uunista, sekoita joukkoon mustaherukkahyytelö. Mikäli liemi on vetistä, lisää vielä vähän vehnäjauhoja nesteeseen sekoitettuna. Nosta uunin lämpöä viimeiseksi puoleksi tunniksi 175 asteeseen ja anna padan porista ilman kantta. Näin kastike saa hyvän koostumuksen. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti