lauantai 25. kesäkuuta 2016

Raparperichutney & marinoidut herkkusienet

Juhannuspäivänä grillailtiin ja possun kaveriksi tein Raparperichutneytä, jota terästin tuoreella chillä sekä marinoituja herkkusieniä vartaissa, aikas hyvää grilliruokien lisukkeena. Chuthey oli sopivan mausteista ja makeaa, joka maistuu myös kanan, härän sekä riistan kaverina. Herkkusienien marinointi antoi muuten niin mauttomille herkkusienillä sopivasti potkua...




RAPARPERICHUTNEY
4 annosta

250 g tuoretta raparperia
2 (250 g) sipulia
1 chilipalko
1 dl fariinisokeria
1/2 -1 rkl raastettua inkivääriä
          tai samanverran hillottuainkivääriä
ripaus suolaa

Kuori ja paloittele raparperit. Kuori ja hienonna sipulit ja halkaistu chilipalko, josta on siemenet poistettu. Itse lisäsin joukkoon vielä kesäsipulien varretkin. Laita kaikki ainekset kattilaan ja hauduta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Anna chutney hiemnan jäähtyä ja tarjoa liharuokien lisukkeena.








MARINOIDUT HERKKUSIENET VARTAISSA
4 hengelle

1 rs (200 g) herkkusieniä
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
4 rkl balsamikastiketta
1 rkl soijaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl sokeria
1/4 tl suolaa
1 rkl punaviinietikkaa
varrastikkuja

Pese ja halkaise herkkusienet. Sekoita marinadin ainekset keskenään, kaada seos muovipussiin ja lisää herkkusienet joukkoon. Pyörittele pussia siten, että marinadi sekoittuu sieniin. Laita jääkaapiin maustumaan vähintään 30 minuutiksi, mieluiten pitemmäksi aikaa.

Jos käytät puisia varrastikkuja muista liottaa niitä ensin vedessä. Pujota sienet varrastikkuihin ja grillaa sieniä muutaman minuutin ajan.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti