RAPARPERICHUTNEY
4 annosta
250 g tuoretta raparperia
2 (250 g) sipulia
1 chilipalko
1 dl fariinisokeria
1/2 -1 rkl raastettua inkivääriä
tai samanverran hillottuainkivääriä
ripaus suolaa
MARINOIDUT HERKKUSIENET VARTAISSA
4 hengelle
1 rs (200 g) herkkusieniä
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
4 rkl balsamikastiketta
1 rkl soijaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl sokeria
1/4 tl suolaa
1 rkl punaviinietikkaa
varrastikkuja
Pese ja halkaise herkkusienet. Sekoita marinadin ainekset keskenään, kaada seos muovipussiin ja lisää herkkusienet joukkoon. Pyörittele pussia siten, että marinadi sekoittuu sieniin. Laita jääkaapiin maustumaan vähintään 30 minuutiksi, mieluiten pitemmäksi aikaa.
Jos käytät puisia varrastikkuja muista liottaa niitä ensin vedessä. Pujota sienet varrastikkuihin ja grillaa sieniä muutaman minuutin ajan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti