sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Rahkajäätelö

Viikonloppuna tuli kokeiltua jäätelötehtailijan ammattia, kun pyöräytin rahkasta, kananmunista, kermasta ja glukoosisiirapista itsetehtyä sitruunaista jäätelöä. Kotijäätelö onkin tämän kesän trendikkäin herkku, joka maustetaan oman mielen mukaan. Ohje on helppo eikä siihen tarvita jäätelökonetta vain tilaa pakastimessa. Alkuperäinen ohje on 3/2016 K-ruoka lehdestä.





RAHKAJÄÄTELÖ
6 annosta/laktoositon

1 tlk (2 dl) laktoositonta kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
1 tlk (250 g) laktoositonta rahkaa
2 kananmunaa
1 dl glukoosisiirappia
1/2 dl sokeria
1 rkl sitruunan kuorta raastettuna

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Lisää rahka joukkoon, sekoita. Mittaa toiseen kulhoon huoneenlämpöiset munat, sokeri ja glukoosisiirappi. Vaahdota sähkövatkaimella paksuksi vaahdoksi. Lisää raastettu sitruunan kuori.

Yhdistä seokset ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada jäätelömassa laakeaan vuokaan ja peitä kelmulla ja nosta pakastimeen. Sekoita pakastamisen alkupuolella pari kertaa noin 20 minuutin välein ja vielä pari kertaa pakastimisen aikana. Pakasta noin 4 tuntia. Jäätelö on parhaimmillaan heti tarjottuna.

VINKKI! Jos pakastat pitempään, ota jäätelö sulamaan hetki ennen tarjoamista.




2 kommenttia:

  1. Ruotsiksi glykossirap, mutta suomeksi glukoosisiirappi

    VastaaPoista