keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Kinuskiset Hasselpähkinäleivokset

Eilen vietimme hääpäivää ja tapoihini on kuulunut yleensä hemmotella miestä hyvällä ruualla...eikös se niin mene, että "tie miehen sydämeen käy vatsan kautta"...no, jokatapauksessa ravintolaan ei huvittanut lähteä, olimmehan juuri viikon syöneet ulkona lomamatkalla Italiassa, siispä piti keksiä jotain muuta. Ehkäpä hiukan parempaa kotiruokaa ja herkkujälkkäri...kuulostipa hyvältä...siispä keskityin jälkkäriin enkä minkä tahansa jälkkäriin vaan nostalgisiin ja muistoja herättäviin Kinuski Hasselpähkinäleivoksiin joita tarjottiin myös häissämme 19 vuotta sitten ❤







KINUSKISET HASSELPÄHKINÄLEIVOKSET
noin 30 kpl

200 g voita
1 1/2 dl sokeria
1 muna
4 1/2 dl vehnäjauhoja
KINUSKITÄYTE
2 dl kermaa
2 dl fariinisokeria
LISÄKSI
2 pss hasselpähkinöitä

Sekoita pehmeään rasvaan sokeri sähkövatkaimella. Lisää muna hyvin sekoittaen. Sekoita jauhot taikinaan ja anna vetäytyä viileässä. Painele taikina jauhotetuilla sormilla ohuesti pieniin, metallisiin leivosvuokiin, jotka olet voidellut esim. rasvaspraylla tai perinteisesti ohuelti voilla. Paista 175 asteessa 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ja kumoa varovasti.

Valmista kinuskikastike. Keitä kinuskia hiljaisella tulella noin 15 minuuttia koko ajan sekoitellen. Anna jäähtyä kokonaan. Kinuskin voi valmistaa jo edellisenä päivänä mutta sen tulee olla hvyin levittyvää/juoksevaa.

Paahda hasselpähkinät kuumalla ja kuivalla paistinpannulla muutaman minuutin jotta kuoret irtoavat. Kuori pähkinät heti kuumana.

Ripottele muutama pähkinä leivospohjille (itse laitoin 3-5 pähkinää/leivos) ja kaada tai lusikoi kinuski pähkinöiden päälle. Anna jähmettyä, itse annoin jähmettyä seuraavaan päivään. Herkuttele leivosten kanssa hyvää kuohuviiniä tai kahvia.








❤❤❤




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti