maanantai 28. maaliskuuta 2016

Valkosipulikermaperunat

Valkosipulikermaperunat kuuluvat ehdottomasti hyvän pihvin kanssa tarjottavaksi. Niitä tulee harvoin enään tehtyä, sen verran tuhtia tavaraa ne ovat ja aikaakin niiden valmistamiseen menee parisen tuntia. Mutta onhan se lopputulos kaiken väärtti.




Tähän maukkaaseen vuokaan tarvitset perunoiden lisäksi öljyä ja voita paistamiseen, paljon valkosipulia ja kermaa, suolaa ja mustapippuria maustamiseen sekä laakean vuoan.


VALKOSIPULIKERMAPERUNAT
4 henkilöä

noin 1 kg perunoita
4 valkosipulin kynttä
noin 4 -5 dl kermaa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä ja voita paistamiseen


Aloita perunoiden kuorimisella ja viipaloinnilla. Tällä kertaa tein perunoista ohuehkoja veneitä. Kuumensin paistinpannulla öljyä ja voita. Freesasin perunoita pannulla kahdessa, kolmessa erässä sen verran että ne saivat hiukan väriä, VINKKI! niitä pitää kokoajan sekoitella muuten ne palavat.

Kuori velkosipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi (älä purista). Lisää perunat voideltuun laakeaan vuokaa ja ripottele valkosipuliviipaleet sekä mausteet, toista tälläisiä kerroksia kahdesta kolmeen perunoiden määrästä riippuen. Kaada lopuksi kerma koko komeuden päälle (kermaa saa olla sen verran että ne lähes peittyvät kauttaaltaan).

Paista 175 asteessa 1 1/2 tuntia, itse katson yleensä tunnin kohdalla miltä perunat näyttää, ja jos ne alkavat tummumaan liikaa, peitän foliolla perunat tai vähennän lämpöä ja pidennän perunoiden paistoaikaa. Perunat ovat valmiita, kun ne ovat kauttaaltaan pehmeitä. Anna perunoiden vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Nauti hyvän pihvin ja viinin kera.  





Herkkullista toisen Pääsiäispäivän jatkoa 

***


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti