perjantai 18. maaliskuuta 2016

Suklaa-Oreo kakku

Kun näin kuvan tästä kakusta tiesin leipovani sitä...piti vain odottaa sopivaa hetkeä ja sopivia vieraita. No, nyt kakku on leivottu ja maisteltu...aikas työläs se oli valmistaa, mutta oli  se kyllä sen arvoista. Kakku ei ollut liian makeaa vaikka niin luulisi, sillä maustoin vaniljakiiselin vain muutamalla valkosuklaapalalla alkuperäisen Kinder Maxi-patukan sijasta. Leivoin myös pohjan isompaan vuokaan ja halkaisin kakkupohjat, siten kakusta ei tullut kovin korkea...joten oma versioni oli tuunailuni tulos ja oman näköiseni.


Tällä ihanuudella voi hurmata kaikki vieraat vaikka pääsiäispöydässä.



SUKLAA-OREO KAKKU
20 henk.

KAKKUPOHJA
100g huoneen lämpöistä voita
2 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl maitoa
10 murskattua Oreokeksiä

SUKLAA-VANILJAKERROS
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3/4 dl perunajauhoa
5 dl maitoa
2 keltuaista
200 g vaniljatuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
5 liivatelehteä
3 Kinder maxi patukkaa rouhittuna /ai 60 g valkosuklaata

OREO-KINUSKIKERROS
1 purkki karamellisoitua kondensoitua maitoa (jota ei siis tarvitse keittää)
1 1/2 dl kuohukermaa
sormisuolaa
5 oreokeksiä murskattuna
4 liivatelehteä

KINUSKIKUORRUTUS
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
sormisuolaa



Kakkupohjien tekoon vuoraa kaksi halkaisijaltaan noin 17 cm irtopohjavuokaa leivinpaperilla. Voitele ja korppujauhota vuoat.  Tai valmista vain yksi kakkupohja 24 cm irtopohjavuokaan.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää voi-sokerivaahtoon muna, sekoita pari minuuttia. Siivilöi kuivat-ainaat parissa erässä maidon kanssa voi-sokerivaahtoon. Sekoita nuolijalla nostellen. Lopuksi lisää joukkoon oreo-keksimurska. Jaa taikina kakkuvuokiin. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa ja jäähdytä pohjat.

Tee seuraavaksi suklaa-vaniljakiisseli. Yhdistä kattilassa sokerit ja perunajaohot, lisää keltuaiset ja maito. Kiehauta niin, että seos paksuuntuu. Ota levyltä ja lisää joukkoon vaniljatuorejuusto. Anna jäähtyä. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kiehauta tilkka vettä ja lisää siihen liivatteet. Yhdistä kermavaahto ja vaniljakiisseli varovasti nostellen. Kaada joukkoon liivatteet ohuena nauhana samalla sekoittaen. Lisää lopuksi rouhitut Kinder maxi patukat (tai rouhittu valkosuklaa).

Kokoa kakku  irtopohjavuoan sisään suoraan tarjoilu astialle korkeaa reunakalvoa apuna käyttäen.
Laita alimmaiseksi toinen kakkupohja, kostuta kaakaolla. Tai tee niinkuin minä, halkaise kakkupohja ja laita niistä toinen alinmaiseksi ja kostuta kaakaolla. Kaada pohjan päälle kindervanilja-täyte. Laita jääkaappiin hyytymään puoleksitunniksi.

Valmista hyytymisen aikan Oreo-kinuskikerros. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää siihen karamellisoitukondensoitumaito purkki ja hyppysellinen sormisuolaa. Liota liivatteet. Kiehauta tilkka vettä ja lisää liivatteet siihen. Sekoita liivateneste muuhun täytteeseen. Nostele varovasti joukkoon oreokeksimurska. (Täytettä ei tarvitse sekoittaa täysin tasaiseksi, itse jätin joukkoon ihania kinuski "sattumia").

Kaada oreokinuskitäyte suklaavanilja-täytteen päälle.Laita päälimmäiseksi toinen kakkupohja tai halkaistu pohja, kostuta tämäkin kaakaolla. Parhaan lopputuloksen saat, kun annat kakun tekeytyä ja hyytyä jääkääpissa seuraavaan päivään.

Kinuskikuorrutteeseen keitä kuohukermaa ja fariinisokeria noin 15 minuuttia. Testaa kinuskin kypsyys tiputtamalla pisara kinuskia kylmään veteen, jos pisara ei hajoa kinuski on valmista. Varo kuitenkin keittämästä liikaa, ettei kuorrutteesta tule liian kovaa. Jäähdytä.

Irroita kakku varovasti vuoasta ja kaada päälle hieman jäähtynyt kinuski. Levitä tasaiseksi ja halutessasi anna valua kakun reunoille.

Koristele kakku Kindermunan puolikkailla, Kinder maxi ja -bueno patukoilla sekä oreokekseillä.





Aurinkoista viikonloppua ♥




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti