Tällä ihanuudella voi hurmata kaikki vieraat vaikka pääsiäispöydässä.
SUKLAA-OREO KAKKU
20 henk.
KAKKUPOHJA
100g huoneen lämpöistä voita
2 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl maitoa
10 murskattua Oreokeksiä
SUKLAA-VANILJAKERROS
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3/4 dl perunajauhoa
5 dl maitoa
2 keltuaista
200 g vaniljatuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
5 liivatelehteä
3 Kinder maxi patukkaa rouhittuna /ai 60 g valkosuklaata
OREO-KINUSKIKERROS
1 purkki karamellisoitua kondensoitua maitoa (jota ei siis tarvitse keittää)
1 1/2 dl kuohukermaa
sormisuolaa
5 oreokeksiä murskattuna
4 liivatelehteä
KINUSKIKUORRUTUS
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
sormisuolaa
Kakkupohjien tekoon vuoraa kaksi halkaisijaltaan noin 17 cm irtopohjavuokaa leivinpaperilla. Voitele ja korppujauhota vuoat. Tai valmista vain yksi kakkupohja 24 cm irtopohjavuokaan.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää voi-sokerivaahtoon muna, sekoita pari minuuttia. Siivilöi kuivat-ainaat parissa erässä maidon kanssa voi-sokerivaahtoon. Sekoita nuolijalla nostellen. Lopuksi lisää joukkoon oreo-keksimurska. Jaa taikina kakkuvuokiin. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa ja jäähdytä pohjat.
Tee seuraavaksi suklaa-vaniljakiisseli. Yhdistä kattilassa sokerit ja perunajaohot, lisää keltuaiset ja maito. Kiehauta niin, että seos paksuuntuu. Ota levyltä ja lisää joukkoon vaniljatuorejuusto. Anna jäähtyä. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kiehauta tilkka vettä ja lisää siihen liivatteet. Yhdistä kermavaahto ja vaniljakiisseli varovasti nostellen. Kaada joukkoon liivatteet ohuena nauhana samalla sekoittaen. Lisää lopuksi rouhitut Kinder maxi patukat (tai rouhittu valkosuklaa).
Tee seuraavaksi suklaa-vaniljakiisseli. Yhdistä kattilassa sokerit ja perunajaohot, lisää keltuaiset ja maito. Kiehauta niin, että seos paksuuntuu. Ota levyltä ja lisää joukkoon vaniljatuorejuusto. Anna jäähtyä. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kiehauta tilkka vettä ja lisää siihen liivatteet. Yhdistä kermavaahto ja vaniljakiisseli varovasti nostellen. Kaada joukkoon liivatteet ohuena nauhana samalla sekoittaen. Lisää lopuksi rouhitut Kinder maxi patukat (tai rouhittu valkosuklaa).
Kokoa kakku irtopohjavuoan sisään suoraan tarjoilu astialle korkeaa reunakalvoa apuna käyttäen.
Laita alimmaiseksi toinen kakkupohja, kostuta kaakaolla. Tai tee niinkuin minä, halkaise kakkupohja ja laita niistä toinen alinmaiseksi ja kostuta kaakaolla. Kaada pohjan päälle kindervanilja-täyte. Laita jääkaappiin hyytymään puoleksitunniksi.
Valmista hyytymisen aikan Oreo-kinuskikerros. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää siihen karamellisoitukondensoitumaito purkki ja hyppysellinen sormisuolaa. Liota liivatteet. Kiehauta tilkka vettä ja lisää liivatteet siihen. Sekoita liivateneste muuhun täytteeseen. Nostele varovasti joukkoon oreokeksimurska. (Täytettä ei tarvitse sekoittaa täysin tasaiseksi, itse jätin joukkoon ihania kinuski "sattumia").
Kaada oreokinuskitäyte suklaavanilja-täytteen päälle.Laita päälimmäiseksi toinen kakkupohja tai halkaistu pohja, kostuta tämäkin kaakaolla. Parhaan lopputuloksen saat, kun annat kakun tekeytyä ja hyytyä jääkääpissa seuraavaan päivään.
Kinuskikuorrutteeseen keitä kuohukermaa ja fariinisokeria noin 15 minuuttia. Testaa kinuskin kypsyys tiputtamalla pisara kinuskia kylmään veteen, jos pisara ei hajoa kinuski on valmista. Varo kuitenkin keittämästä liikaa, ettei kuorrutteesta tule liian kovaa. Jäähdytä.
Laita alimmaiseksi toinen kakkupohja, kostuta kaakaolla. Tai tee niinkuin minä, halkaise kakkupohja ja laita niistä toinen alinmaiseksi ja kostuta kaakaolla. Kaada pohjan päälle kindervanilja-täyte. Laita jääkaappiin hyytymään puoleksitunniksi.
Valmista hyytymisen aikan Oreo-kinuskikerros. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää siihen karamellisoitukondensoitumaito purkki ja hyppysellinen sormisuolaa. Liota liivatteet. Kiehauta tilkka vettä ja lisää liivatteet siihen. Sekoita liivateneste muuhun täytteeseen. Nostele varovasti joukkoon oreokeksimurska. (Täytettä ei tarvitse sekoittaa täysin tasaiseksi, itse jätin joukkoon ihania kinuski "sattumia").
Kaada oreokinuskitäyte suklaavanilja-täytteen päälle.Laita päälimmäiseksi toinen kakkupohja tai halkaistu pohja, kostuta tämäkin kaakaolla. Parhaan lopputuloksen saat, kun annat kakun tekeytyä ja hyytyä jääkääpissa seuraavaan päivään.
Kinuskikuorrutteeseen keitä kuohukermaa ja fariinisokeria noin 15 minuuttia. Testaa kinuskin kypsyys tiputtamalla pisara kinuskia kylmään veteen, jos pisara ei hajoa kinuski on valmista. Varo kuitenkin keittämästä liikaa, ettei kuorrutteesta tule liian kovaa. Jäähdytä.
Koristele kakku Kindermunan puolikkailla, Kinder maxi ja -bueno patukoilla sekä oreokekseillä.
Aurinkoista viikonloppua ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti