sunnuntai 30. elokuuta 2015

Täytetyt bataatit ja Ananasmarinoidut broilerit



Eilen vietettiin Venetsialaisia eli huvilakauden päättäjäisiä...vaikkei meillä huvilaa olekkaan on silti kiva aloittaa epävirallisen virallisesti "syksyn vietto" elokuun viimeisenä viikonloppuna. Kynttilöitä, hyvää ruokaa ja syksyn lämpimiä värejä, niistä syntyi lauantai illan menu.

Oma ruokavalio on tällä hetkellä aika suppea, joten haastetta riitti menun miettimisessä...olin jo jonkin aikaa suunnitellut valmistavani täytettyjä bataatteja, jotka olin bongannut Valion ruokasivuilta, ja mikä parasta minäkin voisin syödä niitä. Grilliin vielä itsemarinoidut broileri fileet ja alkukeitoksi kurpitsakeitto (löytyi pakasteesta vielä viimesyksyistä kurpitsasosetta), mikä voisikaan olla sen parempaa, no seura tietysti ♥


 Menu
*
      Kurpitsakeitto
*
Täytetyt Bataatit ja Ananasmarinoidut broilerit 
*




Täytetyt bataatit
4 henk.

2 (noin 1,4 kg) bataattia
TÄYTE
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 pkt (170 g) amerikan pekonia
1 prk (285/170 g) kypsiä mustapapuja esim.GoGreen
150 g juustoraastetta
1/2 -1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 dl lehtipersilijaa hienonnettuna

Pese bataatit hyvin. Halkaise pituussuunnassa ja paahda 200 asteisessa uunissa noin 1 tunti. Bataattien kypsyessä valmista täyte.

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulin kynnet. Kuullota pannulla ja kaada toiseen astiaan. Paista pannulla kuutioitu pekoni rapeaksi. Lisää pekonit ja huudellut ja valutetut pavut sipuleiden joukkoon. Kun bataatit ovat kypsiä, koverra niiden sisus pekoni-sipuliseokseen, jätä kuoret uunipellille. Lisää seokseen puolet juustoraasteesta, mausteet ja hienonnettu persilja. Sekoita.

Lusikoi seos takaisin kuoriin ja ripottele pinnoille loput juustoraasteesta. Paista uunissa 10 - 15 min, kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä. Koristele lehtipersiljalla. Tarjoa pääruokana sellaisenaan tai broilerin kanssa.




Ananasmarinoidut broilerit
4 henk.

4 broilerin filettä
MARINADI
1-2 dl ananasmehua
2 valkosipulin kynttä
1 punainen chili
2-3 rkl öljyä
tuoretta korianteria
suolaa
currya

Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Viipaloi chili. Huuhdo korianteri huolella ja pilko pieneksi. Sekoita valkosipuli-, chili- ja korianterisilput ananasmehun ja öljyn kanssa.Mausta suolalla ja currylla. Laita marinadi pussiin tai kulhoon ja lisää broilerinfileet sekaan. Sekoittele ja kääntele fileitä marinadissa. Anna marinoitua vähintään neljä tuntia tai yön yli.

Kuivaa fileet huolellisesti talouspaperilla. Grillaa niitä kummaltakin puolelta, kunnes ne saavat kauniisti väriä. Tarkista, että broileri on läpikypsää. Lihan tulee olla valkoista ja kiinteää, lihanesteen kirkasta ja väritöntä.



p.s. vuosi sitten vietimme myös venetsialaisia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti