sunnuntai 16. elokuuta 2015

Suklaa-Kirsikkasemifreddo

Tänään sunnuntaina iltapäivällä nautiskelimme pitkään ja hartaasti ihanan raikkaasta ja kylmästä herkusta...
Semifreddo on Italialais-tyylinen jäädykkeen ja jäätelön pehmeä risteytys, joka tarkoittaa puoliksi jäätynyttä. Jos semifreddon antaa jäätyä kokonaan, sen voi tarjota jäädykkeenä. (Temperoi jäädykettä silloin jääkaapissa n. tunti ennen tarjoilua, näin rakenne on mukavan pehmeä.) Minä jäädyttelin semifreddoa kolmisen tuntia ja niinkin pitkän jäädyttämisen jälkeen sain hyvin sitä jätskikauhalla lusikoitua kulhoihin..sen verran pehmeää se vielä oli. Lisukkeeksi laiton suklaakastiketta, kun unohdin lisätä sitä kerrosten väliin mutta sopi se näinkin ja muutaman vadelman kun tuorreita kirsikoita ei ollut. Tällä kertaa valmistin semifreddon suorakulmaiseen leipävuokaan.
Semifreddo
5 henkilölle


½ dl sokeria
½ rkl sokeria
2 munaa
2 dl kermaa
rouhittua suklaata
kirsikkahilloa
suklaakastiketta
SUKLAAKASTIKE
½ dl kermaa
1 dl suklaata (tummaa)


Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää ½ rkl valkuaisen joukkoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää ½ dl sokeria keltuaisten joukkoon. Vatkaa vaahdoksi. Huuhtele vatkaimet ja kuivaa. Vatkaa kerma vaahdoksi (jos haluat lisätä suklaarouheen vaahdon joukkoon tee se tässä vaiheessa). Yhdistä keltuaisvaahto vähitellen valkuaisvaahtoon varovaisesti käännellen, muutamassa  erässä. Yhdistä munavaahto kermavaahtoon. 

Lämmitä kastikkeen kerma kattilassa kuumaksi, älä keitä. Lisää suklaapalat joukkoon ja sekoita kunnes suklaa on sulanut ja kastike tasaista. Lusikoi  vaahtoa vuorotellen suklaakastikkeen, suklaarouheen ja kirsikkahillon kanssa viiteen jälkiruokakulhoon tai kelmulla vuorattuun suorakulmaiseen leipävuokaan. Tipauta päällimmäiseksi hieman suklaakastiketta. Pyöräytä kapealla lusikanvarrella vaahto ja kastike raidoiksi. Jäädytä pakkasessa noin 2-3 tuntia, riippuen missä astiassa semifreddoa jäädytät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti