lauantai 8. elokuuta 2015

Kinuskiset pikkuleivät

Esikoisen heinäkuisiin rippijuhliin oli tarkoitus tehdä Maccaron pikkuleipiä mutta jostain kumman syystä ne osoittautuivat ylitsepääsemättömän vaikeiksi valmistaa, vaikka olinhan niitä ennenkin tehnyt. Ensimmäinen annos Maccaron taikinaa oli lilan värinen mutta ne muutuivat kuivuessa vihreiksi...kääk!!??...toisen annoksen tehdessä kokeilin toista väriä ja tein niistä pinkkisiä, mutta ne jäivät leivinpaperiin kiinni ja hajosivat irrottaessa...voijessus!!?? Siinä vaiheessa päätin että teen perinteisiä täytettyjä pikkuleipiä. Muttei niidenkään valmistaminen ongelmitta sujunut...nimittäin niitäkin tein yhden annoksen enemmän kuin tarvitsimme, kun jostain kumman syystä ensimmäinen satsi levisi uunissa valtavan kokoisiksi...ilmeisesti olin laittanut leivinjauhetta enemmän kuin piti. No, itkuhan siinä meinasi tulla, kunnes muistin että minulla oli vanha reseptivihko vuodelta -92 jolla olin onnistunut aikaisemmin tekemään loistavia täytettyjä pikkuleipiä. Ja tällä kertaa kaikki meni nappiin...JESS <3  Pikkuleivät onnistuivat ja maistuivat ihanan kinuskisilta ja toivat rippijuhliin sopivasti menneitä tuulia...





Kinuskiset pikkuleivät
noin 60 kpl täytettyä pikkuleipää

200 g laktoositonta margariinia
1 1/4 dl sokeria
1 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
TÄYTE
1 1/2 dl kuohukermaa
3/4 dl sokeria
3/4 döp fariinisokeria
2 tl voita
1 tl vaniljasokeira
KUORRUTUS
1 kananmunan valkuainen
3 dl tomusokeria
2 rkl vettä
pasta-väriä
nompparellejä

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Pane se jääkaappiin kovettumaan noin tunniksi. Kaaviloi taina kolmeksi ohueksi levyksi ja ota muotilla pyöreitä kakkuja, joiden halkasija on noin 4 cm. Paista 200 asteessa 5 minuuttia.

Valmista täyte. Mittaa kerma ja sokerit kattilaan ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää voi ja vaniljasokeri. Jäähdytä.

Täytä pikkuleivät täysin jäähtyneinä. Levitä kinuskitäytettä  noin 1/2 tl kakun pohjapuolelle ja aseta toinen pikkuleipä täytteen päälle.

Valmista kuorrutus. Vatkaa valkuainen kevyesti ja sekoita tomusokeria (ja vettä tarvittaessa sekä mahdollisesti pasta väriainetta jos haluat värjätä kuorrutuksen) sen joukkoon niin paljon että saat jämäkän seoksen. Levitä jokaiselle täytetyn pikkuleivän päälle 1/2  tl kuorrutetta ja ripottele pinnalle nompparellit. VINKKI! Pikkuleivät voi pakastaa.

                                                                          *****

Ja muistoksi itselle sekä tiedoksi muille etteivät ne "levinneet" pikkuleivät hukkaan menneet. Sulatin tummaa suklaata ja valuttelin pikkuleipien päälle suklaa -vanoja pitkin poikin. Pikkuleivistä tulikin keksejä...herkullisia niinkin =) kuvan voit katsoa täältä




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti