sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Cobbin salaatti

Ruokaisa Cobbin salaatti on amerikkalainen klassikko. Tarinan mukaan  se on saanut alkunsa Hollywoodista v.1937, jossa kiireinen ravintoloitsija Robert Cobb valmisti oman ruokansa yli jääneistä raaka-aineista ravintolan sulkeuduttua. Ainekset muistat helposti englannin kielestä EAT COBB eli Egg, Avocado, Tomato, Chicken, Onion, Bacon, Blue cheese.




Cobbin salaatti
4 annosta

1 pkt (n.430 g) maustamamatonta broilerinleikettä
merisuolaa
rouhittua mustapippuria myllystä
1 rkl öljyä
LISÄKSI
1/2 jäävuorisaattia
2 isoa tomaattia
2 avocadoa
1 limetin mehua
100 g sinihomejuustoa
1 pkt (140-170g) pekonia
KASTIKE
1/2 dl punaviinietikkaa
1 rkl sinappia
1 rkl juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria myllystä
3/4 dl oliiviöljyä

Ruskista broilerinleikkeet öljyssä. Hauduta kypsiksi kannen alla. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääri leikkeet folioon vetäytymään.

Huuhdo salaatti ja revi se pienemmäksi. Poista tomaateista kannat ja siemenet. Kuutioi tai suikaloi ne. Halkaise avocadot, poista kivet ja koverra sisus lusikalla. Pirskota päälle hieman limemehua. Murenna juusto. Paista pekonit rapeiksi pannulla ja siirra ne talouspaperille. Leikkaa saksilla tai veitsellä pekonit pienemmiksi paloiksi.Viipaloi broilerin leikkeet. 

Valmista kastike. Sekoita etikka, sinappi, hunaja, suola ja pippuri. Lisää öljy vähitellen koko ajan sekoittaen kunnes kastike on tasaista ja sakeaa. Nosta laakealle vadille salaattia ja lisää muut ainekset. Valuta päälle kastike tai tarjoa erikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti