Kakusta tuli juuri sellaista kuin sen kuvittelinkin olevan... Daim-valkosuklaakakku oli herkullinen yhdistelmä lempeää valkosuklaata ja rapeaa suklaakrokanttia yhdistettynä vaniljaisen kermaiseen täytteeseen.
Daim-valkosuklaakakku
20-30 annosta
POHJA
300 g Dominokeksejä
100 g voita sulatettuna
TÄYTE ( n. 10-15 annosta)
15 liivatelehteä ( 7 liivatelehteä)
7 1/2 dl vispikermaa ( 3,3 dl laktoositonta kuohukermaa)
600 g vaniljarahkaa tai maustamatonta ( 200 g vaniljarahkaa + 100 g maustamatonta tuorejuustoa)
tuorejuustoa tai maitorahkaa
300 g valkosuklaata ( 150 g valkosuklaata)
1 1/2 dl sokeria ( 1/2 dl sokeria)
1 1/2 tl vaniljasokeria ( 1/4 tl vaniljasokeria)
3 x 56 g Daim-patukkaa rouheena ( 1 1/2 x 56 g Daim-patukkaa)
1/2 dl sitruunan mehua ( 1/2 dl vettä)
PINNALLE
2 x 56 g Daim-patukkaa rouheena (1 1/2 x 56 g Daim-patukkaa)
Murskaa Domino-keksit ja lisää niiden joukkoon sulatettu voi. Laita keksi-voiseos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, lisää joukkoon rahka ja/tai tuorejuusto. Paloittele valkosuklaa ja sulata mikrossa puolen minuutin erissä, välillä sekoittaen. Sekoita sulatettu suklaa täytteeseen ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla (täyte on makeaa joten lisää sokeria vähän kerrallaa ja tarkista maku).
Rouhi Daim-patukat karkeaksi roheeksi ja lisää täytteeseen. Kuumenna neste ja liuota liivatelehdet siihen. Kaada liivatelehtiseos täytteen joukkoon koko ajan sekoittanen. Sekoita tasaiseksi. Levitä täyte keksipohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä muutama tunti tai mielellään yön yli. Irrota kakku vuosta ja koristele Daim-rouheella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti