sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Broileri-pestorulla

Voileipäkakun valmistus on joskus aikaa vievää, jos haluat päästä hieman helpommalla tee voileipäkakku rullaksi. Tämä rulla on täytetty broilerilla ja ah, niin ihanalla pestolla (mutta voit jättää sen pois, jos et siitä pidä). Koska pesto on suolaista, älä lisää täytteeseen suolaa ja käytä marinoimattomia filesuikaleita.Broileri-pestorulla

15-16 viipaletta paahtoleipää
n. 2dl kana- tai kasvislientä kostuttamiseen
tilkka öljyä paistamiseen
400 g broilerin filesuikaleita
n. 100 g pestoa
200 g sulatejuustoa
100 g smetanaa
 1 pieni punainen paprika
10-15 cm pala tuorekurkkua

PINNALLE
200 g majoneesia
120 g mozzarellapalloja
kirsikkatomaatteja
herneenversoja
salaattia

Paista broilerin filesuikaleet kypsäksi tilkassa öljyä, mausta pestolla. Anna jäähtyä. Leikkaa leivistä reunat. Asettel leipäviipaleet suorakaiteen muotoon leivinpaperin päälle (esim. 4 viipaletta x 4 viipaletta). Kostuta kanaliemellä.

Lisää jäähtyneisiin filesuikaleiden joukkoon sulatejuusto ja smetana sekä pieneksi pilkottu paprika- ja kurkkukuutiot, sekoita. Levitä täyte leipäviipaleiden päälle. Kääri levy tiukaksi rullaksi leinvinpaperia apuna käyttäen ja nosta rulla kylmään maustumaan, mielellään seuraavaan päivään asti.


Nosta kakku tarjoiluvadille (koska tekemäni rulla oli hieman liian iso tarjoilivadille, päätin hyödyntää ajatusta suolaisesta-jouluhalosta ts.leikkasin kakun muistuttamaan halkoa) ja levitä majoneesia pintaan. Koristele mozzarellapalloilla, kirsikkatomaateilla, herneenversoilla ja saalaatinlehdillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti