sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Mustapaputostadat & Nachos supreme

Makuja meksikosta oli lauantai illan teema...raikkaat tuoreet kasvikset, salsa, maustettu jauheliha...Rempseästi sormin syötävät meksikolaisherkut suorastaan kutsuvat pöytään viipymään tunnin jos toisenkin.


Mustapaputostadat on täyttävä ruokalaji se vie kielen mennessään. Yleensä tostadat on rapeaksi paistettu tortilla joka päällystetään halutuilla täytteillä, tällä kertaa mustapaputahnalla, fetajuustolla, avokadolla ja tomaatilla.Nachos supreme on todellinen meksikolaisen ruoan valloittaja: maissilastuja, jauhelihaa ja erilaisia kasviksia kerroksittain uunivuuassa...helppoa kuin mikä! Ohjeesta voi tehdä omia muunnelmia ja käyttää aineita oman maun mukaan enemmän tai vähemmän...



Mustapaputostadat
4 annosta
8-10 maissi- tai vehnätortillaa
öljyä
Täyte
2 tlk (à 285/170 g) mustapapuja (gogreen)
1 salottisipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1/2 limetin mehu
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1/2 pkt (à 200 g) fetajuustoa
1 (250 g) syöntikypsä avokado
1-2 (100 g) tomaattia 

Ota muotin tai lasin avulla tortilloista (halkaisija 5-6 cm) kokoisia paloja, yhteensä 16-20 kpl. Tortillat voivat hyvin olla edellispäivältä. Voitele pyörylät öljyllä molemmilta puolilta ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 180 asteessa 10-15 minuuttia, välillä käännellen. Pidä tostadat lämpiminä puhtaan keittiöpyyhkeen alla.
 
Huuhdo ja valuta pavut siivilässä. Hienonna sipuli ja murskaa valkosipuli veitsen lappeella. Purista limetin mehu. Hienonna monitoimikoneen kulhossa pavuista yhdessä sipulin, valkosipulin, limetin mehun ja oliiviöljyn kanssa. Lisää vettä mikäli tahna on liian paksua.

Kuumena oliiviöljyä kattilassa ja lisää siihen papusose sekä loput kokonaiset pavut. Kuumenna sekoittaen kunnes seos on paksuuntunut. Mausta suolalla, pippurilla sekä juustokuminalla. Siirrä sivuun odottamaan.

Murenna fetajuusto ja kuutioi avokado. Puolita tomaatit ja poista siemenet. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi.Levitä paputahna tostadeille ja annostele päälle avokado ja fetajuusto. Koristele vielä tomaattikuutioilla. Tarjoa heti.

 



Nachos supreme
 
200 - 300 g maissilastuja
400 g jauhelihaa
1 ps Taco Spice Mix -maustetta tai vastaava maustepussi
½ - 1 punasipuli
½ - 1 rasia kirsikkatomaatteja
(½ prk) jalopenoja
(½ prk) salsaa
(½ prk) oliiveja
juustokastiketta (juustokastikejauhetta ja maitoa)

Määrät ovat noin määriä riippuen miten isoon uunivuokaan annoksen tekee. Paista jauheliha pannulla ja mausta Taco Spice Mix -mausteella pussin ohjeen mukaan. Leikkaa sipuli ja tomaatit paloiksi. Annos on tarkoitus tehdä muutamaksi kerrokseksi niin, että joka kerroksessa on kaikkia muita aineita, paitsi juustokastiketta. Levitä uunivuoan pohjalle maissilastuja ja niiden päälle tomaattia, sipulia, jalopenoja, salsaa, oliiveja ja jauhelihaa. Levitä toinen kerros maissilastuja ja lisää niiden päälle loput täytteet (paitsi juustokastike). Voit vielä halutessa lisätä vähän maissilastuja pinnalle. Valmista viimeiseksi juustokastike pussin ohjeen mukaan (tai käytä valmista purkki juustokastiketta). Levitä juustokastike koko annoksen päälle ja lämmitä 200 asteessa 15 minuuttia. Tarjoa kera raikaan salaatin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti