maanantai 20. lokakuuta 2014

Paahdettu kurpitsa

Näin syksyllä, ei enää ollenkaan tee mieli syödä raikkaita ja kylmiä salaatteja, mutta paahdetun kurpitsan lämmin ainesosa saa "vihreän"salaatinkin maistumaan mainiosti.

Kurpitsa on mielestäni ehdottomasti parhaimmillaan juuri tällä tavalla uunissa paahdettuna. Se on myös kätevä tapa syödä kurpitsaa.  Kurpitsan voi mainiosti paahtaa kuorineen, sillä pehmeäksi paahtunut liha irtoaa kuoresta helposti mutta voit myös kuoria sen ennen paahtamista.

Paahdettua kurpitsaa voit syödä sellaisenaan tai maustaa sen öljyllä ( voilla), ripauksella suolaa, pippuria tai erilaisia yrttejä ( salvia, basilika, timjami jne.). Käytä liharuuan lisukkeena tai lisää salaattiin.


Pahda kurpitsaa 200 asteessa n.20-40 minuuttia sen koosta riippuen, poista mahdollinen kuori ja paloittele sopiviksi suupaloiksi.

Kokeilin paahdettua kurpitsaa saalaatissa: Lisää paahdetut kurpitsat salaattipedille (jääsalaatti, rucola). Murustele päälle fetajuustoa ja ripottele lopuksi vielä kurpitsansiemen-ja pähkinäsekoitusta tms.. Tumma balsamico-kastike riittää maustamaan salaatin.Salaatti oli todella hyvää, pehmeä, kylmä fetajuusto sopi loistavasti lämpimän kurpitsan kaveriksi. Myös ulkonäkö oli upean syksyinen ja houkutteleva. Mieskin mutisi kiitoksia suu täynnä salaattia 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti