Kakun koostumus on ihanan kuohkea ja suklaasattumat rouskuvat suussa kivasti, kakku maistuu sopivasti liköörille ja ananaskirsikat kakun päällä sopivat kuin nenä päähän. En käyttänyt valkuaisia tällä kertaa kakussa ja hyvin onnistui. Vinkki! Reunakalvoilla reunan saisi vielä kauniinmaksi.
Munaliköörikakku
Pohja
300 g dominooita
75 g voita
Täyte
4 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
( 2 valkuaista)
200 g raskankermaa
1/2 dl fariinisokeria tai ruokosokeria
2 dl munalikööriä (Bols Advocaat)
1 1/2 dl tummaa suklaarouhetta
Koristelu
ananaskirsikoita ja suklaalastuja
Vuoraa irtopohjavuoan pohja ja sisäreunat leivinpaperilla. Murskaa dominot ja sekoita ne sulatetun voin joukkoon. Painele muruseos vuoan pohjalle ja muutaman sentin matkalta reunoille.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kuohukerma. ( Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi) Sekoita raskankerman joukkoon fariinisokeri. Kuumenna munalikööri kiehuvaksi (Vinkki! Kuumennettaessa likööri sakeutuu joten siirrä se syrjään heti sen pulpahtaessa) ja purista liivatelehdistä vesi ja lisää ne kuuman liköörin joukkoon..Nosta kattila hetkeksi liedelle, jotta liivatteet sulavat liköörin joukkoon.
Yhdistä liikööriliivateseos ja ranskankerma. Lisää seos kermavaahdon joukkoon. ( Sekoita täytteeseen valkuaisvaahto) Sekoita suklaarouhe täytteeseen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin kolme tuntia, mieluiten yön yli. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjooulualustalle. Koristele ananaskirsikoilla ja suklaalastuilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti