Pekaanipiirakka maistuu kylmänä ja sellaisenaan mutta voit myös herkutella sen kanssa vaniliajäätelöä. Se on parhaimmillaan seuraavana päivänä..mekin herkuttelemme sillä huomenna Usan itsenäisyyspäivän kunniaksi ja kesälomani alkajaisiksi.
Pecan pie
Pohja
3 dl jauhoja
125 g voita
2 rkl kylmää vettä
Nypi voi ja jauhot. Lisää vesi. Painele piirakkavuuan pohjalle ja renoille. Laita pohja lepäämään jääkasppiin noin puoleksi tunniksi.
Täyte
1 dl vaaleaa siirappia
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
50 g voita
2 tl vaniljasokeria
n. 150 g Pekaanipähkinöitä rouhittuna
Sekoita täytteen aineet keskenään. Kaada täyte piiraspohjan päälle. Kypsennä 200 asteessa noin 35 minuuttia.
Pinnalle
1 dl fariinisokeria
25 g voita
3 rkl hunajaa
n.70 g Pekaanipähkinöitä
Sekoita kuorrutus kattilassa ja keitä pari minuuttia. Lisää pähkinät. Levitä seos miltei kypsän pohjan päälle ja paista vielä 5-10 minuuttia.
★★★ Enjoy the taste of America ★★★
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti