torstai 3. heinäkuuta 2014

Pekaanipähkinäpiirakka eli Pecan pie

Tämä herkku on kinuskisen pehmeä ja makea kahvihetken kruunaaja. Ohje on kulkenut mukanani jo viimeiset kahdeksan vuotta amerikan tuliaisina. Pecan pie eli pekaanipähkinäpiirakka on yksi Pohjois-amerikan makeista lahjoista, jossa maistuu aito amerikkalaisuus.

Pekaanipiirakka maistuu kylmänä ja sellaisenaan mutta voit myös herkutella sen kanssa vaniliajäätelöä. Se on parhaimmillaan seuraavana päivänä..mekin herkuttelemme sillä huomenna Usan itsenäisyyspäivän kunniaksi ja kesälomani alkajaisiksi.



Pecan pie
Pohja
3 dl jauhoja
125 g voita
2 rkl kylmää vettä

Nypi voi ja jauhot. Lisää vesi. Painele piirakkavuuan pohjalle ja renoille. Laita pohja lepäämään jääkasppiin noin puoleksi tunniksi.

Täyte
1 dl vaaleaa siirappia
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
50 g voita
2 tl vaniljasokeria
n. 150 g Pekaanipähkinöitä rouhittuna

Sekoita täytteen aineet keskenään. Kaada täyte piiraspohjan päälle. Kypsennä 200 asteessa noin 35 minuuttia.




Pinnalle
1 dl fariinisokeria
25 g voita
3 rkl hunajaa
n.70 g Pekaanipähkinöitä

Sekoita kuorrutus kattilassa ja keitä pari minuuttia. Lisää pähkinät. Levitä seos miltei kypsän pohjan päälle ja paista vielä 5-10 minuuttia.




★★★  Enjoy the taste of America  ★★★

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti