lauantai 5. heinäkuuta 2014

Fenkoli-coleslaw

Tänään aurinko on paistanut ja puutarhatöissä aika on kulunut kuin siivillä...siksi iltaruuaksi oli helppo suunnitella jotain vaivatonta...jotain joka kypsyy uunissa itsestään..siispä suosikkiani Pulled porkia (jota tuli Usan matkallakin syötyä parikin kertaa) ja hyvää coleslawta kyytipojaksi. Kaupasta löytyi valmis ämpäri kasleria maustekastikkeineen, joten Pulled pork oli helppo valmistaa...maustekastike lihan pintaan, liha uunivuokaan ja folio päälle, viisi tuntia ja 150 astetta. Sitten haarukalla riipimistä ja toinen maustekastike joukkoon, sen jälkeen vielä lämmitys, ja sitten herkutteleen ruokaisasta Pulled Pork leivästä. Leipänä tarjosin ciapattaa,  jota saa ihanan tuoreena mm.Lildistä ;)




Testasin myös uutta coleslaw ohjetta, josta tuli todella herkullista, luulempa että tulen tekemään sitä useamman kerran tänä kesänä, niin hyvää siitä tuli.


Fenkoli-coleslaw

300 g fenkolia
250 g kaalia
1-2 porkkana
1  rkl väkiviinaetikkaa
1/2 rkl sokeria
1 prk (200 g)Valio Crea crème fraîchea valkosipuli


Leikkaa puhdistettu fenkoli ja kaali ohuiksi suikaleiksi. Raasta porkkanat isolla raastinterällä.Sekoita etikka ja sokeri keskenään, kaada se kasvisten joukkoon. Anna maustua 5 - 10 min. Lisää crème fraîche.

Tarjoa grilliruoan lisuukkeena esim. Pulled porkin toastin kanssa tai hampurilaissämpylöiden välissä.

Marinoitu sipuli: Kuumenna 1/2 dl punaviinietikkaa,  2 rkl sokeria ja 1/2 tl suolaa kattilassa. Lisää ohueksi viipaloidut sipulit joukkoon, kiehauta. Lisää hieman jäähtyneeseen sipuliseokseen vielä 1/2 dl öljyä. Jäähdytä ja tarjoile.


                                     -----------------------------------------------------------


Ruokapaikka  Williamsissa 66 Routen varrella. Ollaan kohta menossa syömään kyseiseen paikkaan. 

Samaisen ruokapaikan ulkogrilli


Pulled Pork toast, fries and coleslow...oli muuten mahtavan makuinen annos :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti