Iltapäivän kahvilla päästiin maistelemaan mansikkaunelmaa, kuopuksemme nimipäivän kunniaksi ♥. Ohje on kulkenut mukanani jo kaksikymmentä vuotta ja joka kesä sitä pitääkin saada vähintään kerran, sen verran herkullista se on. Mansikkaunelma on mansikka-ajan herkku ja kaneli tuo kivan maun sekä pohjaan että täytteeseen.
Alisan mansikkaunelma
10 henk.
Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
3 rkl perunajauhoja
1/2 tl vaniliinisokeria
1/2 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
Valmista pohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita varovasti, levitä taikina uunipellille. Paista 225 asteessa 5-7 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Täyte:
2 dl kuohukermaa tai vispikermaa
1/2 prk vaniljarahkaa (tai tavallista rahkaa + 1 rkl sitruunamehua)
1 dl tomusokeria
1/2 tl kanelia
(1 tl vaniliinisokeria)
1/ 2 l mansikoita
Koristeluun:
2 dl kukohukermaa tai vispikermaa
sokeria maun mukaan
2 dl mansikoita
Vaahdota kerma. Sekoita rahkan joukkoon tomusokeri ja mausteet. Sekoita kermavaahto rahkaseokseen ja leivitä täyte pohjalle. Viipaloi mansikat kermarahkatäytteen päälle ja kääri levy rullalle. Anna maustua jääkaapissa hetken. Koristele kermavaahdolla ja mansikoilla.
Onneksi söin äsken, sillä näin herkullisia ruokaohjeita houkuttelevine kuvine ei parane katsella nälkäisenä. Lähikauppa on sen verran kaukana, jos jokin ainesosa puuttuu. Namskis.
VastaaPoista