lauantai 15. maaliskuuta 2014

Bataatti-Currykeitto ja Focaccio

Kevät tekee jo tuloaan..koko viikon on ollut auringonpaistetta ja kaikki lumet ovat sulaneet...ihanaa...mutta mitä tänään aamulla olikaan ulkona kun aukaisin verhot...LUNTA ja sitä satoi koko aamupäivän :( Pihalle loskaan ei tehnyt mieli, joten oli hyvä syy keitellä ja paistella.

Tänään valmistin Bataatti-cyrrykeittoa ja sen kaveriksi Focacciaa. Keiton ohje löytyy Yhteishyvän uudemmasta ruokalehdestä http://www.yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/reseptit/bataatti-currykeitto/014386   purjon vaihdoin sipuliin muuten valmistin keiton seuraavan ohjeen mukaan ja keitosta tuli todella herkullista. Kaveriksi lisäsin keittoon raejuustoa.


Bataatti-currykeitto 

neljälle

1 keskikokoinen bataatti
1 purjon valkoinen osa
1 rkl raastettua inkivääriä
1,5 tl currya
2 rkl öljyä
6 dl vettä
1 kasvis- tai kanaliemikuutio
2 dl ruokakermaa
1 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria 
Lisäksi
basilikasilppua
Kuori ja kuutioi bataatti. Silppua purjo. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sekoitellen bataattia, purjoa, inkiväärisilppua ja currya pari minuuttia.



Lisää vesi ja liemikuutio. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia. Soseuta ainekset. Lisää ruokakerma ja ohenna keittoa tarvittaessa vedellä. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta suolalla sekä pippurilla. Silppua pinnalle basilikaa.


Focaccio

1 pss kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1 rkl suolaa
9-10 dl vehnäjauhoja
3-4 dl lämmintä vettä
8 rkl oliiviöljyä

Sekoita kuivat ainet keskenään, lisää lämmin vesi ja oliiviöljy. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttua. Taikina saa tarttua hiukan sormiin. Anna kohota noin tunti. Levitä kohonnut taikina öljytylle uunipellille ja levitä taikinan pinnalle oliiviöly siveltimellä. Anna kohota vielä noin 1/2 tuntia. Laita kohonnenn leivän päälle rutkasti suolaa ja mustapippuria sekä muut täytteet (oliivit, pikkutomaatit tms.). Valkosipuli ja yrtit kannattaa lisätä paiston loppuvaiheessa. Paista 200 asteessa noin 23-27 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti