perjantai 28. maaliskuuta 2014

Kesäkurpitsa-paprikariisi

Tänään halusin kokata perheelle hyvää arkiruokaa, kanaa ja riisiä, koska tällä viikolla olimme jo herkutelleet mahan täydeltä seisovanpöydän antimista Turku-Tukholma laivaristeilyllä. Tämä ohje on yksi suosikkini, se on niin hyvää että voisin syödä sitä aivan sellaisenaan :)  riisin ja kanan lisäksi söimme mieheni mielisalaattia eli cesar salaattia.




Kesäkurpitsa- paprikariisi

2 1/2 dl pitkäjyväistä riisiä (moniviljariisi)
1 rkl loraus öljyä
1 pieni sipuli
1-2 valkosipulia
1 pieni punainen paprika
1/2 kesäkurpitsaa
2 kasvisliemikuutiota
5-6 dl vettä
2 hyppysellistä sormisuolaa
(Mustapippuria)

Hienonna sipulit. Kuutioi paprikat ja kesäkurpitsa. Kuumenna öljy kattilassa, kuullota sipulisilpput, kesäkurpitsa ja paprikakuutioita hetki. Lisää riisi, kuullota hetki käännellen. Lisää kasvisliemikuutiot ja suola. Keitä vesi vedenkeittimessä kuumaksi. Lisää vettä noin 1-2 dl kerrallaan, sekoittele välillä, anna hautua kunnes riisit ovat imeneet veden itseensä, jatka veden lisäämistä samalla kaavalla niin kauan, kunnes riisit ovat kypsiä ja imeneet kaiken veden itseensä n.20-30 min riisistä riippuen.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti