torstai 30. joulukuuta 2021

Punajuuri-aurajuustolaatikko & joulupöytä 2021

Parina viime vuonna olen tarjonnut joulupöydässä Punajuuri-aurajuustolaatikkoa. Alkuperäinen ohje on kruoka-lehdestä vuosien takaa, mutta vihdoin ohje on kirjoitettu tänne blogiinkin. Punajuuri-aurajuustolaatikko on todella helppo tehdä ja se sopii erinomaisesti liharuokien kylkeen.




Joulupöydästä löytyi myös muita laatikoita. Imelletty perunalaatikko on kuulunut joulupöytäämme jo lähes 25 vuotta ja tänä vuonna tein myös porkkanalaatikon. Lisäksi tarjolla oli hunajaiset uunijuurekset ja uunissa paahdetut ruusukaalit. Uunijuureksissa käytin väriporkkanoita ja raitajuurta, jotka maustoin tuoreella timjamilla, oliiviöljyllä ja ripauksella suolaa. Vihersalaatti sisälsi jääsalaattia, pehtoorin salaattia, granaattiomenan siemeniä, päärynää ja vuohenjuustoa. Lisäksi tarjolla oli kalaisia alkupaloja, ja koko pöydän kruunasi peuran kinkku. Jouluaaton tarjoilut oli katettu noutopöydäksi ja kattaus oli valko-kulta-vihreä sävyinen. Vieraaksi saimme vanhempani vuoden tauon jälkeen. Tässä muutama ruokakuvamuisto aattoillasta ennen Punajuuri-aurajuustolaatikon ohjetta. 



















Joulupöydässä 2021 tarjolla oli

*
Glögisilakkaa
Chilirapuherkkua
Katkarapuherkkua
Lohimoussea
Pikkelöityjä punasipuleita
Lihaleikkelelautanen oliiveilla
Sienisalaattia
Rosollia
Vihersalaatti
Saaristolaisleipää
ruisnappeja

*
Punajuuri-aurajuustolaatikkoa
Porkkanalaatikkoa
Imellettyä perunalaatikkoa
keitettyjä perunoita
hunajaisia uunijuureksia
ruusukaalia
Peuran kinkku
uunilohta
*
Juustotarjotin

*






PUNAJUURI-AURAJUUSTOLAATIKKO

8 annosta

1 kg punajuuria
200 g ranskankermaa
150 g aurajuustomurua
ripaus suolaa
PINNALLE
korppujauhoja


Keitä punajuuret kuorineen kypsäksi. Keittoaika riippuu punajuurten koosta. Jäähdytä punajuuret kylmässä vedessä. Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Sekoita joukkoon ranskankerma, sinihomejuusto. Maista ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Levitä seos laakeaan uunivuokaan ja ripottele pinnalle korppujauhoja. Paista punajuurivuokaa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa liharuokien lisukkeena esim.joulupöydässä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti