maanantai 20. joulukuuta 2021

Mustikka-valkosuklaakakku mustikkapiirakkapohjalla

 Itsenäisyyspäivänä herkuttelimme tällä ihanalla Mustikka-valkosuklaakakulla, johon tein mustikkapiiraisen pohjan ja valkosuklaisen täytteen mustikka raidalla. Idean tähän herkkuun löysin täältä



Valmista ensin mustikkapiiras ja jäähdytä se. Tee sitten vanilja-valkosuklaamousse täyte. Kokoa kakku siten, että mustikkasoseesta tulee oma kerros valkosuklaamoussen keskelle. Hyydytä yön yli ja koristele mustikoilla, karhunvatukoilla ja rosmariinin pienillä oksilla.










MUSTIKKA-VALKOSUKLAAKAKKU
MUSTIKKAPIIRAKKAPOHJALLA

12 annosta


POHJA
125 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl kardemummmaa
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl maitoa
1 1/2 dl mustikoita
TÄYTE
3+1 liivatelehteä
3,3  dl kuohukermaa
2 prk (a' 200 g) vaniljatuorejuustoa
200 g valkosuklaata
100 g mustikoita
1 rkl sokeria


Käytä 20 cm irtopohjavuokaa. Suihkuta vuokaspray ja laita pohjalle leivinpaperi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon. Yhdistä kuivataineet joukkoon sekä maito ja sekoita tasaiseksi. Lisää jäiset mustikkat käännellen  ja kaada taikina kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 30-35 minuuttia kunnes tikkuun ei jää enään taikinaa. Anna piirakkapohjan jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa sitten pohja. Kokoa kakku samaan vuokaan missä sen paistoit. Laita reunoille reunakalvo tai suihkauta vuokasprayta vuoan reunoille.

Laita kaikki liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lämmitä yksi rasia tuorejuustoa ja paloiteltu suklaa kattilassa, kunnes suklaa on sulanut. Lisää joukkoon 3 valutettua liivatetta, kuumenna sekoitellen (älä anna kiehua) kunnes ne ovat sulaneet. Siirrä kattila sivuun ja sekoita joukkoon toinen rasia tuorejuustoa. Valuta valkosuklaa-tuorejuustomassa kermavaahtoon samalla sekoittaen. Kaada siitä puolet kakkupohjalle.

Ota 2 rkl mustikkasosetta ja kuumenna se esim. kahvikupissa mikrossa kiehuvan kuumaksi. Sulata siihen 1 liivate. Sekoita liivateseos loppuun mustikkasoseeseen. Lisää sokeri. Valuta mustikkasose vuokaan (jättäen reunoista n. 3 cm ilman sosetta). Pistele sosetta tuorejuustomassaan ruokaveitsellä sinne tänne kakkua. Lusikoi loppu valkosuklaa-tuorejuustomassa tasaisesti päälle aloittaen reunoista. Tasoita pinta ja kopauta vuokaa kevyesti pari kertaa pöydän pintaan.

Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään. Koristele kakku pensasmustikoilla, karhunvatukoilla ja rosmariinin oksilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti