tiistai 21. joulukuuta 2021

Lakritsimantelit

 Viikonloppuna tuli tehtyä ihan tosiiii hyviä Lakritsimanteleita. Olin haaveillut lakristimanteleiden tekemisestä jo viime jouluksi mutta empä saanut aikaiseksi. Mutta tänä vuonna onnistuin, sillä löysin ohjeenkin näihin ihanuuksiin. Lakritsimanteleihin käytetään kuorimattomia manteleita, sillä silloin lakritsijauhe imeytyy ihanasti kuoreen. Tässä ohje lakritsin ja manteleiden rakastajille ja vähän muillekin. Kurkaa ohje myös Karamellisoituihin maapähkinöihin







LAKRITSIMANTELIT


3 tl vettä
1 tl suolaa
2 tl sokeria
6 tl raakalakritsijauhetta
200 g kuorellisia manteleita


Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kulhossa vesi, suola, sokeri ja puolet lakritsijauheesta. Sekoita huolella. Lisää sitten mantelit ja kääntele seos hyvin. Kaada mantelit leivinpaperoidulle pellille ja levitä tasaisesti. Paahda mantelita uunissa 7 minuuttia. Ota mantelit uunista ja anna hieman jäähtyä. Maista ja lisää loput lakritsijauheesta, ellei mantelit ole jo sopivan makuisia. Itse lisäsin loputkin jauheesta sillä tykkään että lakritsi maistuu kunnolla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti