sunnuntai 24. tammikuuta 2021

Omar-vadelmajuustokakku

 Viikolla tuli juhlittua omia synttäreitä ja testattua samalla ihanaa Omar-vadelmajuustokakkua. Ensimmäinen kakku päätyi töihin työkavereiden iloksi ja toinen kakku maistui omalle perheelle. Omarjuustokakku on itsessään aika makeaa, joten lisäsin täytteen sekaan vadelmia tuomaan hieman raikkautta ja kirpeyttä. Idean kakkuun nappasin Tarun taikakakut blogista.




Kuvan kakun olen tehnyt 22 cm:n vuokaan ja puolittanut ohjeen. 






OMAR-VADELMAJUUSTOKAKKU

24 cm vuoka/ 12-15 annosta


POHJA
200 g Diggestive-keksejä
80 g voita
TÄYTE
1 + 3 dl vispikermaa
1 pss (noin 40kpl) Omar-karkkeja
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
4 rkl vettä
LISÄKSI
100-200 g vadelmia
KORISTEEKSI
vadelmia, Omar-karkkeja, 
kuivattua vadelmamurua, 
Mirella keksejä



Tee ensin pohja. Sekoita murskatut keksimurut ja voi yhteen. Painele pohja kevyesti 24cm:n  leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle. Käytä reunoihin vuokasprayta tai reunakalvoa. 

Valmista Omar-karkeista kastike lämmittämällä 1 dl kermaa kattilassa johon lisäät pienistellyt Omar-karkit. Keitä seosta matalalla lämmöllä kokoajan sekoittaen kunnes karkit sulavat. Jätä kastike sitten jäähtymään.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit. Yhdistä hieman jäähtynyt Omar-kastike ja notkistettu tuorejuusto hyvin sekoittaen. Lisää kermavaahto Omar-tuorejuustoseokseen ja sekoita ne keskenään. Kiehauta 4 rkl vettä ja sulata pehmenneet liivatelehdet siihen. Lisää liivateneste  ohuena nauhana täytteeseen. Kaada puolet täytteestä pohjan päälle vuokaan ja painele vadelmat täytteeseen. Kaada loppu täyte ja kopauta vuokaa pöytään, jotta täyte levittyy tasaisesti. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja koristele valkosuklaisilla Mirella kekseillä, vadelmilla, Omarkarkeilla ja kuivatulla vadelmamuruilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti