lauantai 30. tammikuuta 2021

Mifu-kasvislasagne

 Nyt tuli tehtyä ehkä parasta Kasvislasagnea mitä olen koskaan tehnyt. Maku on täyteläisen juustoinen ja ihanan tomaattinen, jossa vihreän peston suolaisuus on piste iin päälle. Jokainen suupala maistui niin hyvältä etten pysty sanoin kuvaamaan sitä tunnetta mitä ne saivat aikaan - ainakin kaipuun Italiaan. 




Jotta sain lasagnesta ruokaisemman, lisäsin joukkoon vielä Välimeren tomaatin makuista Mifu ruokaraetta ja yhden raastetun porkkanan. Seuraavalla kerralla voisin lisätä vielä kesäkurpitsa suikaleitakin. Mifun voit toki korvata härkkisellä tms. kasvisproteiinilla, mistä pidät. Meidän perheelle tuo ruokarae maistuu parhaiten. Vegaanisen lasagnen saat kun käytät täysin maidottomia tuotteita. Idean tähän herkulliseen kasvislasagneen nappasin aamulehden mainoksesta, osoitteesta is.fi/ruokala.








KASVISLASAGNE

4 annosta

9 lasagnelevyä
KASTIKE
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl öljyä
1 tlk (a' 500 g) tomaattimurskaa
2 dl kasvislientä 
3 rkl vihreää pestoa
1/2 tl suolaa
loraus hunajaa
mustapippuria
1 porkkana
250 g Mifu ruokarae Välimeren tomaatti
JUUSTOKASTIKE
3,3 dl ruokakermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl pecorinoa raastettuna
mustapippuria



Hienonna sipulit. Kuullota niitä hetki öljyssä ja lisää tomaattimurska, kasvisliemi ja pesto. Mausta. Anna kiehua miedolla lämmöllä sen aikaa kun juustokastike valmistuu. Kuori ja raasta porkkana.

Kuumenna uuni 170 asteeseen. Kuumenna kerma ja sekoita sen joukkoon tuorejuusto ja juustoraaste. Mausta pippurilla. Kokoa lasagnevuokaan vuorotellen levyjä, tomaattikastiketta ja juustokastiketta. Ripottele väliin porkkanaraastetta ja Mifu ruokaraetta. Käytä kaikki ainekset ja paista noin 30 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä ennen tarjoilua.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti