keskiviikko 6. tammikuuta 2021

Pannacotta

 Oikein makoisaa alkanutta uutta vuotta!  Nyt on lomat lomailtu ja jo pari päivää töissäkin aherrettu, niin ajattelin vielä jakaa joulupöytämme herkkujen herkun, ihanan kermaisan Pannacotan ohjeen. Se on esikoisen bravuuri jälkiruoka, joka hurmaa kaikki herkuttelijat samettisella ja pehmeällä maullaan. 





Pannacotta ohjeita löytyy täältä blogista useita, mutta tämä ohje on se kaikkien pannacotta-ohjeiden äiti, aarrelaatikoni kätköistä talteen kirjoitettu. Muut ohjeet löytyvät blogin tunniste -kohdasta pannacotta.







PANNACOTTA
5-6 annosta

2 liivatetta
4 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
1/2 dl sokeria
1 vaniljatanko tai 2 tl aitoa vaniljasokeria



Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Mittaa kuohukerma, maito ja sokeri kattilaan. Jos käytät vaniljatankoa niin halkaise se ja raaputa sen siemenet. Lisää siemenet ja tanko kattilaan. Nosta kattila liedelle ja anna kermaseoksen kiehahtaa. Poista vaniljatanko. Lisää valutetut liivatelehdet kermaseokseen ja sekoita kunnes ne ovat liuenneet. Kaada seos pieniin jälkiruokakulhoihin, lasipurkkeihin tai laseihin. Anna jälkiruokien jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Koristele pannacotat marjoilla, hedelmillä tai erilaisilla hillokkeilla tai hilloilla. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti