Tyttären syntymäpäiväjuhlilla tarjottiin ihanan väristä Punajuurihummusta parin erilaisen suolakeksin/sipsin lisukkeena. En ollut tehnyt punajuurihummusta koskaan aikaisemmin enkä myöskään maistanut mutta tämä hurmasi minut täysin. Niin hyvää siitä tuli.
Idean nappasin Kruoka-sivustolta
Tarjoa punajuurihummusta dippikastikkeena, levitteenä tai vaikka grilliruokien lisukkeena. Aivan upea tarjottava myös noutopöytään (sitten kun niitä taas saa tehdä 😉)
PUNAJUURIHUMMUS
100g säilykepunajuuria
1 tlk (380/230) kikherneitä
1 valkosipulinkynsi
2 rkl vettä
1 rkl sitruunanmehua
1 rkl extra neitsytoliiviöljyä
ripaus mustapippuria
2 rkl tahinia
Valmista punajuurihummus valuttamalla ensin kikherneet ja punajuuret. Hienonna valkosipulinkynsi veitsellä. Soseuta kikherneet ja punajuuret sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon muut ainekset. Lisää vettä tai öljyä, jos tahna tuntuu liian paksulta.
Punajuurihummus säilyy jääkaapissa useamman päivän.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti