lauantai 20. kesäkuuta 2020

Juhannuksen Kukkakakku

Tänä vuonna helle helli pitkästä aikaa juhannusaattona ja muillekin juhannusviikonlopun päiville on ennustettu lämmintä säätä, nautitaan siis upesta keskikesän juhlasta rentoutuen ja leppoisasti aikaa viettäen. Juhannuskakuksi leivoin Kinuskikissan 10-Kukan kakun, joka maistuu kaneliselle raparperitäytteelle ja täyteläiselle kermarahka-täytteelle. Kakku sai koristeeksi syötäviä kukkia ja kiilteen. 

Valmistin ensin kakun pohjan diggestive -kekseistä ja rasvasta. Sitten tein raparperitäyteen, jonka levitin pohjan päälle. Vatkasin kermarahkasta ja vispikermasta kuohkean täytteen jonka kaadoin raparperitäytteen päälle. Lopuksi koristelin kakun kukkakiilteellä johon asettelin oman pihan orvokkeja, laventelin- ja syreenin kukkia sekä sitruunabasilikan lehtiä. 






Hyvää juhannusta
💜 











KUKKAKAKKU
12 annosta


POHJA
180 g digestivekeksejä
75 g Valio voita
KANELINEN RAPARPERIHILLO
2 1/2 liivatelehteä
500 g raparperia
1/2 dl vettä
1 1/2 dl fariinisokeria
1 1/2 tl kanelia
KERMARAHKATÄYTE
5 1/2 liivatelehteä
4 dl  vispikermaa
400 g kermarahkaa
2 1/2 dl sokeria
1/2 dl vettä
KUKKAKIILLE
5 liivatelehteä
6 dl vettä
2 1/2 rkl sokeria



Koska käytin 22 cm vuokaa kerroin kaikki ohjeen ainekset 0,84 kertoimella, jolloin sain ohjeen sopivamman kokoisena pienempään vuokaan. Lisää vinkkejä vuokien muunnostaulukoihin voit katsoa tästä. Esim. 180 g diggestivekeksejä x 0,84 =151,2 g.


Vuoraa 24 cm irtopohjavuoan  pohja leivinpaperilla. Öljyä tai käytä reunakalvoa vuoan reunassa. Murskaa digestivet tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita se keksimurskan kanssa. Levitä seos vuoan pohjalle.

Laita raparperitäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa raparperit paloiksi. Laita raparperipalat, vesi, fariinisokeri ja kaneli kattilaan. Keitä 5-10 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet, mutta ovat yhä selkeitä paloja. Lisää lopuksi kuumaan raparperiseokseen liotetut liivatteet ja sekoita huolellisesti. Laita kattila kylmään vesihauteeseen ja odota, että täyte muuttuu hieman paksummaksi. Levitä raparperitäyte vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin tunti.
Laita kermarahkatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja sokeri. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita se täytteeseen. Levitä täyte vuokaan raparperitäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

Valmista kukkakiille. Laita  liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna noin 1/2 dl vedestä kiehuvaksi. Sulata joukkoon sokeri sekä liotetut liivatteet. Kaada loppuvesi joukkoon. Lusikoi liivatevettä kakun pinnalle ohut kerros. Nosta jääkaappiin 10 minuutiksi, jotta pinta hyytyy hieman. Asettele päälle kukat – ne jäävät kiinni hyytelömäiseen pintaan. Nosta vuoka takaisin jääkaappiin, kunnes kukat ovat kiinnittyneet (10-15 minuuttia). Kaada päälle lisää liivatevettä. VINKKI! Liivatevesi säilyy juoksevana, kun pidät sen huoneenlämmössä ja tarvittaessa voit lämmittää sitä uudelleen. Jos kukkia nousee vielä pintaan, anna kiilteen taas hyytyä välissä. Jatka näin, kunnes kaikki kukat ovat pinnan alla. Hyydytä lopuksi vähintään 1-2 tuntia tai yön yli.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti