sunnuntai 21. kesäkuuta 2020

Tulisen kirpeä perunasalaatti

Tämä tulisen kirpeä perunasalaatti on maistuva tarjottava grilliruuan kaverina kesäillassa. Se saa potkua paahdetuista chileistä sekä raikkautta limen mehusta ja kuoriraasteesta. Makeat maissit voit lisätä salaattiin tai tarjota erikseen. Alkuperäinen idea Soppa365 sivustolta.









TULISEN KIRPEÄ 
PERUNASALAATTI
4 annosta



1 kg uusia perunoita
1 tl suolaa
5 mietoa chiliä
KASTIKE
2 limeä
3 valkosipulin kyntt'
1 punasipuli varsineen
1 dl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
MAKEA MAISSI
25 g voita
1 1/2 dl muscovadosokeria
4 dl maissia



Keitä pestyt uudet perunat suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä. Paahda kokonaiset chilit leivinpaperin päällä uunipellillä grillivastuksen alla 225 asteessa  noin 20 minuttia kunnes chilien pinta mustuu. Anna jäähtyä. Vedä chileistä kuori irti, halkaise ja poista siemenet.Viipaloi chilit.

Tee kastike. Pese ja raasta limen kuori ja purista mehu.Kuori ja murskaa valkosipulin kynnet. Hienonna punasipuli. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada se palasteltujen/puolittettujen/kuutioitujen perunoiden päälle. Anna maustua sen aikaa kun valmistat maissit.

Kuumenna voi ja sokeri paistinpannussa. Paista maisseja noin 5 minuttia kunnes maissit ovat karamellisoituja. VINKKI! Itse käytin 2 prk maisseja koska voi-sokeriseosta tuli niin paljon. Lisää maissit salaattiin tai tarjoa erikseen. Silppua koristeeksi punasipulin varsia. Tarjoa salaatti huoneenlämpöisenä sellaisenaan tai lisukkeena grilliruokien kanssa. Meillä salaatin kaverina tarjottiin aivan loistavia raakamakkaroita. VINKKI! Maistui myös kylmänä  todella hyvältä.


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti