keskiviikko 14. elokuuta 2019

Kirsikka juustokakkubrownie

Oman pihan Suklaakirsikkapuu ei tuottanut tänä vuonna paljoakaan satoa mutta sain kuin sainkin tehtyä siitä tätä ihanan suklaista ja taivaallista Kirsikka juustokakkubrownieta.

Tuoreet kirsikat löytyvät niin brownien pohjasta kuin päältäkin. Brownie on ihanan suklaista ja täyteläistä, jota juustokakkuraidat tasapainottavat sopivasti. Melkoista herkkua!  Alkuperäinen ohje on @liemessä blogista.












KIRSIKKA JUUSTOKAKKUBROWNIE
noin 24 palaa

BROWNIEPOHJA
2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
300 g tummaasuklaata
200 g voita
2 dl sokeria
4 munaa
2 dl tuoreita kivettömiä kirsikoita
JUUSTOKAKKUTÄYTE
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl tomusokeria
1 muna
1/2 dl vehnäjauhoja


Valmista ensin browniepohja. Yhdistä kuivat aineet. Sulata suklaapalat, pilkottu voi ja sokeri mikkrossa sekoittaen välillä. Anna sen hieman jäähtyä. Riko munien rakenne rikki ja sekoita munat suklaamassan joukkoon voimakkaasti vatkaten.

Tee sitten tuorejuustotäyte. Notkista huoneenlämpöinen tuorejuusto haarukalla sekoittaen. Siivilöi ja vatkaa nopeasti joukkoon muut aineet.

Poista kirsikoista kivet ja levitä 3/4 kirsikoista leivinpaperilla vuoratun vuoan (25×35 cm) pohjalle. Kaada päälle suklaataikina ja levitä tasaiseksi. Nostele tuorejuustotäyte nokareina suklaataikinan päälle. Vedä veitsellä raitoja brownien pintaan. Koristele lopuilla kirsikoilla.

Paista 180 asteessa noin 30-35 minuuttia. Brownie saa jäädä pehmeäksi sisältä. Tarjoa kirsikkabrownie huoneenlämpöisenä vaikka jäätelön kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti