keskiviikko 24. heinäkuuta 2019

Dallaspullat

Dallaspullat ovat vaniljarahkatäytteisiä pullia, jotka vievät kielen mennessään. Muutama viikko sitten näin kuvan Dallaspullista @anninuunissa -blogissa, josta innostuneena päätin leipoa näitä ihanan pehmeitä pullia itsekin.











DALLASPULLAT
12 kpl

TAIKINA
2 1/2 dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1/2 tl suolaa
noin 6 dl vehnäjauhoja
75 g voita
1 kananmuna voiteluun
TÄYTE
50 g voita
1 pussi vaniljakastikejauhetta
3 rkl sokeria
1 kananmuna
200 g vaniljarahkaa

Valmista taikina. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma sekoittaen taikinaan. Lisää sitten jauhoja vähitellen koko ajan taikinaa alustaen. Lisää alustuksen loppupuolella huoneenlämpöinen voi. Taikina on valmista kun se irtoaa sormista, kulhon reunoista ja on kimmoisaa. Anna taikinan kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin tunti (esim. mikrossa). Vaivaa sitten kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikinasta ohut iso levy jauhotetulla alustalla ja jätä se hetkeksi liinan alle.

Valmista täyte. Sulata voi ja lisää kananmuna hyvin sekoittaen. Lisää sitten vaniljakastikejauhe, sokerit ja lopuksi rahka. Sekoita hyvin. Levitä täyte tasaisesti taikinalevylle. Pyöritä taikinalevy rullalle ja leikkaa rulla paloiksi. Nosta pullat paperisilla muffinivuoilla vuoratulle muffinipellille. Anna pullien kohota vielä noin puoli tuntia liinan alla.Voitele pullat kananmunalla ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti