maanantai 9. heinäkuuta 2018

Persikkainen Jäätee

Raikas ja viilentävä jäätee on kesän ehdoton janojuoma. Itse en ole ennen tätä kesää paljoa jääteestä piitannut mutta tytöt ovat sitä jo monta kesää nauttineet. En tyytynyt kaupan valmisjuomiin vaan päätin kokeilla jääteen tekoa itse...etsin netin syövereistä vinkkiä ja muutaman kerran kokeilun jälkeen syntyi oma versioni Persikkaisesta jääteestä. 

Jääteen tekeminen on helppoa mutta aikaavievää, siksipä kannattaa tehdä sitä isompi satsi kerralla. Persikkainen jäätee syntyy persikka-mangoteetä hauduttamalla ja makua se saa itsetehdystä persikkasiirapista. Yleensä keittelen teen iltaisin ja valmistan siirapin, sitten annan sen viilentyä jääkaapissa yön yli, aamulla juoma on valmis nautittavaksi. Lasiin lisään jääpaloja, sitruunanviipaleita ja tuoreita mintun lehtiä, lopuksi kaadan kylmän ja maustetun teen lasiin.PERSIKKAINEN JÄÄTEE
2 l

4-5 kpl persikka-mango teepussia
1 1/2 l vettä
SIIRAPPI
3 persikkaa tai nektariinia
2 1/2 dl sokeria
2 1/2 dl vettä
LISÄKSI
sitruunaviipaleita
tuoreita mintun lehtiä
jääpaloja


Kuumenna vedenkeittimellä vesi ja kaada se kannuun, jossa on persikkateepussit. Hauduta tee pakkauksen ohjeen mukaan ja poista teepussit. Jäähdytä tee huoneenlämpöiseksi ennen jääkaappiin laittamista.

Valmista silläaikaa siirappi. Poista kivet persikoista ja pilko ne pieniksi kuutioiksi. Lisää ne kattilaan sokerin ja veden kanssa. Keitä siirappia sen verran että persikat pehmenevät noin 20 min. Siivilöi siirappi ja kaada se teen joukkoon, sekoita hyvin. Viilennä tee jääkaapissa yön yli.
VINKKI! Herkuttele pehmenneet persikat maustamattoman jogurtin kanssa.

Tarjoa jäätee jääpalojen, sitruunaviipaleiden ja tuoreiden mintun lehtien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti