tiistai 24. heinäkuuta 2018

Mansikkainen Suklaa-Oreo kakku

Mansikkainen Suklaa-Oreo kakku on näyttävä ja herkullinen kakku juhlapöytään, joka sopii vegaaneille, laktoosittomille ja maidottomille juhlavieraille. Kakku on ihanan pehmeä ja suklainen.






Tuttava ja ystäväpiirissäni on vegaanisuus lisääntynyt, joten nykyään leivon yhä useammin myös sellaisia herkkuja joita kaikki voivat syödä. Heinäkuun alussa vierailimme nyyttäreissä, joihin vein mukani kaksi Mansikka-suklaa-oreo kakkua. Kakut syntyivät viime vuonna tehdyn vegaanisen Marianne-juustokakun ohjetta hieman muunnellen. Pohjan tein Oreo-kekseistä ja maidottomasta margariinista, täyteeseen tuli soija- vispikerman lisäksi Pandan tummaa suklaata ja marianne-karkkirouhetta, koristeeksi laitoin suklaarouhetta, Oreokeksimurskaa ja mansikoita.








MANSIKKAINEN SUKLAA-OREO KAKKU
15 annosta

POHJA
200 g Oreo-keksejä
70 g maidotonta ja laktoositonta margariinia
TÄYTE
5 dl soija vispikermaa
2 (a' 145 g) kpl Pandan tummaa suklaalevyä
20 kpl Marianne-karkkia
KORISTELU
mansikoita
Oreo-keksejä
suklaata

Murskaa Oreot ja sulata margariini. Yhdistä ja sekoita. Laita 24cm irtopohjavuoan reunus kakkupahvin päälle. Painele keksiseos kakkuvuoan pohjalle kakkupahvin päälle tasaiseksi pohjaksi. Laita jääkaappiin kovettumaan.

Paloittele suklaa ja sulata mikrossa. Murskaa Marianne-karkit. Vaahdota soijavispikerma ja lisää sulatettu suklaa sekä Marianne-murska. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa kakkuvuoka reunakalvolla ja kaada täyte kakkuvuokaan keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Anna hyytyä kylmässä vähintään 3 tuntia, mieluiten yön yli.



Koristele kakku Oreo-keksi murskalla, suklaarouheella ja mansikan palasilla. Poista reunakalvot ja irrota kakku vuoasta. Laita tarjolle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti