torstai 21. kesäkuuta 2018

Loimulohisalaatti

Ruokaisa Loimulohisalaatti on juhlava ja näyttävä tarjottava keskikesän juhlaan. Tarjoa se raikkaiden juomien ja hyvän leivän kera joko sellaisenaan tai noutopöydässä muiden juhannusherkkujen kanssa.






Ihanaa keskikesän juhlaa
🌼🌼🌼












LOIMULOHISALAATTI
8 annosta

1 kg varhaisperunoita
1 nippu (450 g) vihreitä parsoja
3 kananmunaa
500 g loimulohta
1/2 kurkku kuutioina
1 1/2 dl hillosipuleita
1 ruukku herneenversoja
MARINADI
3/4 dl oliiviöljyä
3 rkl punaviinietikkaa
1 tl suolaa
1 1/2 rkl sokeria
TILLIKASTIKE
400 g turkkilaista jogurttia
3/4 dl tilliä silputtuna
1/2 dl sitruunamehua
1/2 sitruunan raastettu kuori
1 rkl sinappia
2 tl sirazza-kastiketta
1/2 rkl sokeria
2 valkosipulinkynttä
3/4 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria




Keitä hyvin pestyt varhaisperunat napakan kypsiksi ja valuta hyvin. Mittaa marinadin ainekset isoon kulhoon ja vatkaa käsivispilällä sekaisin. Paloittele kypsät perunat lämpiminä ja kääntele ne marinadin joukkoon. Anna jäähtyä ja maustua.

Sekoita tillikastikkeen ainekset keskenään ja siirrä peitettynä maustumaan jääkaappiin. Leikkaa parsoista kovat tyvet noin 2 cm, paloittele parsatangot ja keitä suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä. Keitä kananmunat koviksi 9 minuuttia. Jäähdytä ne kylmän veden alla, kuori ja halkaise.

Poista lohesta nahka ja revi lohi paloiksi. Kuutioi kurkku. Silppua hillosipulit ja herneenversot.
Levitä salaattiainekset kauniisti salaattivadille. Tarjoa kastike erillisestä kulhosta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti