keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Pekaani-raparperipiirakka

Raparperiaika on vihdoin meilläkin 🌸 Viime viikonloppuna testasin @kruoka lehden pähkinäistä Raparperipiirakkaa. Pekaanipähkinä tuo mukavaa rapsakkuutta Raparperipiirakkaan ja kardemumma maustaa taikinan mukavasti. Piparimuotilla tehdyt kauniit sydämet koristavat piirakkaa. Tarjoa herkku vaniljajäätelön kanssa.









PEKAANI-RAPARPERIPIIRAKKA
10 annosta

POHJA
5 dl vehnäjauhoja
1 dl fariinisokeria
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
150 g voita
noin 5 rkl vettä
TÄYTE
600 g raparperia
2 dl fariinisokeria
1 rkl perunajauhoja
1 tl kardemummaa
1 ps (a'125 g) pekaanipähkinöitä
VOITELUUN
1 kananmuna


Sekoita jauhot ja sokerit kulhossa. Lisää voi ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.

Paloittele raparperinvarret. Sekoita niiden joukkoon fariinisokeri, perunajauhot ja kardemumma.
Rouhi pekaanipähkinät karkeaksi rouheeeksi. Voitele pyöreä noin 24 cm piirakkavuoka. Ota taikinasta noin 2/3 ja kauli siitä pyöreä, hieman piirakkavuoan pohjaa suurempi levy. Nosta levy piirakkavuokaan. Lusikoi täyte pohjalle. Ripottele pinnalle pähkinärouhe ja tasoita pintaa hieman lusikalla. Kauli loppu taikina ohueksi levyksi ja ota siitä piparimuotilla sydämiä. Asettele sydämet piirakan pinnalle. Voitele reunat ja sydämet kananmunalla. 

Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa keskitasolla 30-40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja pohja on kypsä. Peitä leivinpaperilla tarvittaessa. Tarjoa raparperipiirakkaa vaniljajäätelön kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti