keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Suklaakuorrutteinen mansikkakakku

Mansikkakakku kuuluu kesään ja tällä kakulla juhlistettiin meillä kesän alkamista sekä samalla myös kuopuksen syntymäpäiviä. Kakku on kevyen raikasta joten suklaakuorrutus on paikallaan. Alkuperäinen ohje kuuluu @kinuskikissalle mutta muokkasin ohjetta kotoa löytyvien aineiden mukaan. Samalla ohjeella tein myös tilauskakun lakkiaisiin kesäkuun alussa.








VINKKI! Hyydykekakkuihin pohjaa tehdessäsi tarvitset täytekeksejä (esim. Dominot) hieman enemmän kuin perinteisiä Diggestivekeksejä, koska varsinaista keksiosaa on grammamääräisesti vähemmän. Täytekeksit käytetään täytteineen. Täyte sulaa, kun margariinisula lisätään. Kovettuessaan margariinin kanssa uudelleen se jähmettää pohjaa. Sen takia täytekekseistä tehtyä pohjaa ei kannata painaa lujasti alustaan kiinni vaan vain tasoittaa pinta. Muutoin siitä tulee kovettuessaan hankala leikata.








SUKLAAKUORRUTTEINEN MANSIKKAKAKKU
8 annosta

POHJA
175 g Domino-keksejä
40 g voita
TÄYTE
5 liivatetta
2 dl vispikermaa
250 g vaniliavanukasta
1/3 dl sokeria
250 g mansikkasosetta
KUORRUTE
1/2 dl kuohukermaa
65 g tummaa suklaata
KORISTELU
mansikoita
valkosuklaahippuja




Hienonna keksit. Lisää niiden joukkoon sulatettu rasva. Taputtele seos 20 cm irtopohjavuoan pohjalle jonka olet päällystänyt leivinpaperilla. Laita pohja kovettumaan täytteen valmistamisen ajaksi jääkaappiin.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljavanukas ja sokeri. Soseuta mansikat. Laita 1/2 dl soseesta kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon liotetut liivatteet. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna kiehahtaa uudelleen. Sekoita liivate-mansikkaseos täytteeseen yhdessä lopun mansikkasoseen kanssa. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia.

Valmista suklaakuorrute. Mittaa kerma kattilaan. Kuumenna liedellä, mutta älä anna lämmetä kiehumispisteeseen. Nosta liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut ja kuorrute on tasaista. Jatka sekoittelua tarvittaessa liedellä, matalimmalla lämmöllä. Anna kuorrutteen jäähtyä hetken aikaa, mikäli se vaikuttaa liian juoksevalta. Kaada kuorrute kakun keskelle. Anna levitä päällisosan päälle ja päästä hallitusti tippumaan kakun sivuille. Nosta samantien jääkaappiin jähmettymään. Koristele mansikoilla ja valkosuklaahipuilla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti