JUHLAVA KERROSKIISELI
4-6 annosta
KERMA-MAITOKIISSELI
4 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
1 dl Multia hyytelösokeria
1 tl vaniljasokeria
MARJAKIISSELI
5 dl marjamehua esim.mustaherukka
2 1/2 rkl perunajauhoja
300 g mustikoita
(1/2 dl sokeria )
Sekoita kerma-maitokiisselin aineet kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja keitä noin puoli minuuttia. Anna jäähtyä hetki. Kaada kiisseli tarjoilumaljoihin tms. ja anna jäähtyä pari tuntia jääkaapissa.
Valmista mustikkakiisseli. Mittaa mehu (1 dl mustaherukkamehua + 4 dl vettä), sokeri ja perunajauho kattilaan ja sekoita. Kuumenna ja kiehauta seosta koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Siirrä kattila syrjään ja sekoita mustikat varovasti joukkoon jotteivat marjat riku. Jäähdytä kiisseli hyvin. Kaada jäähtynyt kiisseli kerma-maitokiisselin päälle. Voit koristella annokset vielä valkosuklaarouheella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti