maanantai 4. joulukuuta 2017

Juhlava kerroskiiseli

Tässäkö jälkiruoka Itsenäisyyspäiväksi? Juhlava kerroskiisseli, jossa alimmaisena on silkkisen samettinen kerma-maitokiisseli ja päällä makean raikas mustikkakiisseli. Kerroskiisselin marjakiisseliksi sopivat mitkä tahansa marjat...näin itsenäisyyspäivän kunniaksi sopivat erityisen hyvin mustikat. Nämä pannacotta-tyyliset kermakiisselit ovat esikoisen bravuureita ja myös tämä herkku on hänen tekemänsä.






JUHLAVA KERROSKIISELI
4-6 annosta

KERMA-MAITOKIISSELI
4 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
1 dl Multia hyytelösokeria
1 tl vaniljasokeria
MARJAKIISSELI
5 dl marjamehua esim.mustaherukka
2 1/2 rkl perunajauhoja
300 g mustikoita
(1/2 dl sokeria )

Sekoita kerma-maitokiisselin aineet kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja keitä noin puoli minuuttia. Anna jäähtyä hetki. Kaada kiisseli tarjoilumaljoihin tms. ja anna jäähtyä pari tuntia jääkaapissa.

Valmista mustikkakiisseli. Mittaa mehu (1 dl mustaherukkamehua + 4 dl vettä), sokeri ja perunajauho kattilaan ja sekoita. Kuumenna ja kiehauta seosta koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Siirrä kattila syrjään ja sekoita mustikat varovasti joukkoon jotteivat marjat riku. Jäähdytä kiisseli hyvin. Kaada jäähtynyt kiisseli kerma-maitokiisselin päälle. Voit koristella annokset vielä valkosuklaarouheella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti