tiistai 5. joulukuuta 2017

Suomi100 & Porokeitto

Vietimme Itsenäisyyspäivää perheen kanssa jo etukäteen, koska mies lähtee työreissuun itsenäisyyspäiväksi. Nautimme viime sunnuntaina juhlavan lounaan alku-, pää- ja jälkiruokineen. Tänä vuonna mietin tarjottavia Suomi100-teemaan liittyen ja halusin ruokien olevan suomalaisia makuja ja suomalaisista raaka-aineista kuten riistasta, marjoista ja juureksista. Ja hyvin sain nuo raaka-aineet menuun sisällytettyäkin.


Suomi100 
MENU

*
Porokeitto ja paahdettu ruisleipä

Uunijuurekset, pihvi ja punaviinikastike


*


Lisäksi halusin kattauksen olevan sini-valkoinen. Valkoinen liina, valkoiset suomalaiset Arabian astiat ja suomalaiset lasit, koboltin sininen Kartio juomalasi ja kirkas Essence viinilasi. Lisäväriä kattaukseen toi vihreä, havuina sekä mustikan- ja puolukanvarpuina. Ja pisteenä iin päälle olivat tietysti kaksi sini-valkoista Itsenäisyyspäivä kynttilää.

Hauska idea syötävistä lautasliinarenkaista löytyi yhteishyvä-lehdestä, jossa ruisleipään oli tehty muotilla reikä ja leipä oli paahdettu. Reikä koristeeksi keittoon ja leivästä lautasliinarengas.


Juustoisen pehmeä Porokeitto valmistuu helposti ja se sopii niin alkukeitoksi kuin pääruuaksikin. Tällä ohjeella saat täyteläistä ja herkullista keittoa joka varmasti maistuu kaikille.

POROKEITTO
4-6 annosta

1 l kasvislientä
60 g voita
60 g vehnäjauhoja
100 g Koskenlaskija-sulatejuusto, maku perinteinen
150 g pororouhetta
mustapippuria
(suolaa)

Sulata rasva kattilassa ja lisää vehnäjauhot joukkoon. Keitä jauhoja hetki muta älä ruskista. Lisää joukkoon vähitellen kasvislientä koko ajan sekoittaen. Lisää sitten kuutioitu sulatejuusto ja anna juuston sulaa. Sekoittele koko ajan. Lisää lopuksi pororouhe ja mustapippuri myllystä. Tarjoa tuoreen timjamin ja paahdetun ruisleivän kanssa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti