perjantai 27. lokakuuta 2017

Red Velvet kakku




Halloween lähestyy HURJAA vauhtia 👻 tänä vuonna testasin kauan haaveilemaani Red Velvet kakkua, joka muuttui verivalumalla, lepakko- ja rottakarkeilla koristeltuna Halloweenkakuksi 👻




Klassikkoherkku Red Velvet kakku saa nimensä upean punaisesta väristä ja ihanan samettisesta suutuntumasta.







RED VELVET KAKKU

4 kerroksinen 20 cm kakku 
tai 2 kerroksinen 24cm kakku


6 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 1/2 dl sokeria
3 1/2 dl rypsiöljyä
2 kananmunaa
2  1/2 dl piimää
1 1/2 tl ruokasoodaa
2 tl viinietikkaa
punaista väriainetta
KUORRUTE
400 g mascarbonetuorejuustoa
75 g pehmeää, huoneenlämpöistä voita
3 dl vispikermaa
3 1/2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Mittaa kulhoon vehnäjauhot, kaakaojauhe ja vaniljasokeri.
Sekoita toisessa kulhossa keskenään sokeri ja öljy, lisää kananmunat joukkoon yksitellen. Vatkaa vatkaimella kunnes seos on tasainen. Lisää joukkoon punainen väriaine. Riippuen värin vahvuudesta n. muutamasta pisarasta yhteen teelusikalliseen.

Lisää seoksen joukkoon kuivataineet ja piimä vuorotellen. Sekoita tasaiseksi, mutta älä ylivaivaa. Jos taikinaei ole tarpeeksi punaista, lisää vielä väriä.

Mittaa pieneen kulhoon viinietikka ja lisää joukkoon ruokasooda. Kaada kuohuva seos heti taikinan joukkoon ja sekoita hyvin.

Annostele taikina kakkuvuokiin VINKKI! Joko kahteen 24cm vuokaan tai kahdessa erässä 20cm vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 30-50 minuutia. Kokeile kypsyyttä hammastikulla ja kuten kuvasta näkyy minulla meni hieman ylikypsäksi kun reunat tummuivat. Jos käytät samaa vuokaa, anna taikinan odotella paistovuoroaan huoneenlämmössä. Jäähdytä kakut hyvin ennen täyttöä ja kuorruttamista.


VINKKI! Kakkupohjat säilyvät hyvinä pari
vuorokautta huoneenlämmössä,
kelmuun tai pussiin käärittynä.

Vallmista kuorrute. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi, laita jääkaappiin. Notkista tuorejuusto vatkaimella, lisää joukkoon pehmeä voi. Vatkaa seosta kunnes se on tasaista. Lisää joukkoon tomusokeri ja vanilja. Vatkaa taas tasaiseksi. Kääntele nuolijalla joukkoon puolet kermavaahdosta, ja kääntele sitten joukkoon loput. Annostele tasaisesti kakun väleihin ja kuorruta kakku.


VINKKI! Jos teet kakusta Halloween kakun valmista veriroiske seuraavasti.

VERIROISKE

8 tl glukoosisiirappia
2 tl tummaa kaakaojauhetta
punaista väriainetta
pieni pisara sinistä väriainetta

Sekoita kaikki keskenään ja lisää punaista kunnes sävy on haluamasi sekä lisää pieni pisara sinistä. Sekoita hyvin. Valuta lusikan avuolla veriroisketta kakun reunolle ja koristele halloweenkarkeilla.







HURJAA HALLOWEENIA
🎃👀🎃 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti