sunnuntai 28. elokuuta 2016

RapujuhlatEilen juhlittin kesäkauden päättäjäisiä, venetsialaisten merkeissä varmaankin monessa paikassa...niin myös meillä. Rapujuhlista olen haaveillut jo monta vuotta ja aina ne on vaan jääneet järjestämättä...elokuun alussa päätin että tänä vuonna ne ei jää vain sunnitteluasteelle vaan nyt on korkea aika toteuttaa juhla.

Kattauksessa käytin valkoisia astioita, punaiset kaitaliinat korostivat rapujen väriä ja tillin vihreää oli myös muutamassa kynttilätuikussa. Ruokalappuina ja lautasliinoina toimivat punaraitaiset keittiöpyyheliinat.


Käsien huuhteluastiaan laitoin lime- ja sitruunalohkoja sekä mustaviinimarjapensaan lehtiä.


Olen aika helläsydäminen, ja jotenkin se, että ravut pitää laittaa elävänä kiuhavaan veteen ei tuntunut näin ekakertalaiselta "Ravunkeittäjältä" oikein luonnikkaalta...tyydyin pakasterapuihin. Hyvän vinkin sain Pirkka lehdestä pakasterapujen valmistamiseen ja ainakin meistä ravut maistuivat tosi hyviltä. Tytöille oli tarjolla lisäksi juustopiirakkaa. Alkupalaksi esikoinen keitteli  juustoisen Kanttarellikeiton ja jälkkäriksi nautittiin Omena-vaniljakakkua.


RAPUJUHLIEN MENU

*
Juustoinen Kanttarellikeitto

*
Ravut & paahtoleipä, tillisilppu, voi
Juustopiirakka

*
Omena-vaniljakakku

*

PAKASTERAPUJEN VALMISTUS

1 kg keitettyjä, pakastettuja rapuja
LIEMI
2 l vettä
1/2 dl karkeaa merisuolaa
2 palaa sokeria
runsaasti tuoretta kruunutilliä

Mittää kattilaan vesi, suola ja sokeri. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää tilli ja hauduta 5-10 minuuttia. Anna liemen jäähtyä hetken aikaa ja poista sitten tilli. Kaada vähän jäähtynyt liemi jäisten rapujen päälle tai nosta ravut jäisenä levynä kattilaan. Itse nostin jäisen rapulevyn kattilaan. Lisää joukkoon vielä tuoretta tilliä. Nosta ravut jääkaappiin. Anna niiden sulaa ja maustua yön yli seuraavaan päivään. Valuta sulaneet ravut ennen tarjoilua. Tarjoa paahtoleivän, voin ja hienonnetun tillin kanssa.


Heippa kesä, tervetuloa syksy!

🍁🍁🍁 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti