perjantai 5. elokuuta 2016

Muistelua ja makustelua Italiasta


Ponte Veccio 

@paperivuoka instagram sivustuoa seuraavatkin ovat jo nähneet osan Italian reissumme ruokakuvista alkukesästä, mutta ajattelin palailla vielä ajassa taaksepäin ja muistella/makustella kesämuistoja tuosta reissusta täällä blogissa...kun nyt loput lomatkin on lomailtu ja ensimmäinen työpäiväkin on jo takana...tässä siis ruoka- ja vähän muitakin kuvia Toscanasta.




Reissu oli omatoimimatka ja esikoisen rippilahja, joka suuntautui Toscanaan, Firenzen ja Pisan kaupunkien lähiympäristöön. Majapaikkamme sijaitsi pienessä Limiten kylässä, noin 50 vuotta vanhassa maatilassa josta olimme vuokranneet huoneiston (kaksi makuuhuonetta ja keittiö-olohuoneen). Maatilan pääelinkeinona oli oliiviöljy ja taloa ympäröikin mitä ihanin oliivilehto. 




Ensimmäisenä aamuna aamupalalautaselta löytyi mm.chiapattaa, pestoa, hedelmiä, parmankinkkua, salamia ja juustoa...sekä tietysti cappucinoa.




Yksi odotetuimmista kohteista reissulla oli Firenzen Duomo. Kirkon kupoliin emme kiivenneet mutta sen kellotorniin kylläkin, josta tämä upea kuva on otettu .




Kellotorniin oli kiivettävä 414 askelta aikas kaposia portaita mutta onneksi näkymät kaupunkiin sieltä oli sen arvoiset...aikas huikeat sanoisin.








Firenzessä eikä Italiassa voi olla käymättä niin etteikö siellä maistaisi jäätelöä eli gelatoa. No, epäonneksemme taisimme pysähtyä turisteille suunnattuun jätskikioskiin, koska hinnat oli päätähuimaavat, joka selvisi vasta maksettaessa (ehkäpä kalliimmat jätskit ikinä)...mutta toisaalta, oli ne kyllä aivan mahtavan makuiset, itse söin tiramisujäätelön, kuopus kookosjätskin ja mies muistaakseni jonkin marjajätskin.



+30 astetta sai aikaiseksi sen, että jäätelöt sulivat supernopeaan...oli siis syötävä vikkelästi ;-)





Tämän näköisiä herkkukauppojen ikkunoita löytyi Firenzen keskustasta...tälläkertaa tyydyin vain katselemaan.






Pastaa tuli syötyä monessa paikassa samoin kuin pizzaakin, aina ei jaksettu syödä kaikkea ja välillä oltais nuoltu lautanenkin, jos oltas kehdattu...



Tässä herkullista Kesäkurpitsapastaa, jota jo testasinkin kotona, oman version reseptistä voit katsoa tästä.


Tattipastaa


Artisokkapizza

Neljän juuston pizza rucolalla ja tomaateilla


Maistoimme myös Pinaattignoccheja tomaattikastikkeessa, gnocchit ovat tyypillisesti perunasta tehtyjä pikkupalleroita, jotka kypsennetäänei suolavedessä.




Toinen kulttuurinähtävyys oli Pisan kalteva torni, jota saimme myös ihailla aivan upeassa säässä. 




Välillä oli mukava istahtaa ja nauttia kuppi kahvia ja jotain herkkua.


Ikisuosikkini, Tiramisu

Parmassa "iso kuppi" kahvia ja suklaamuffinssi


Matkalla ihasteltiin myös ihania maisemia; viinitarhoja, oliivilehtoja, viljapeltoja, upeita viinitiloja, sypressejä, kukkoloita, pikkukyliä, ihania rakennuksia, kirkkoja, kapeita teitä...









Maisemat ja herkullinen ruoka tekivät reissusta upean kokemuksen...tänne on päästävä vielä toistekin.





Sienirisotto

Lasagne





Tässä reissun ehkä parhain annos, salvialla ja ricottajuustolla täytetyt Raviolit Vincin kylässä. Paljon muutakin tuli maisteltua ja syötyä mutta aina ei muistettu tai "ehditty" kuvata.





Arrivederci Toscana!

🌿🌿🌿 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti